Quick ‘20 - V.V. Bergentheim

Met maar liefst 8 punten achterstand op PH Almelo, maar daarentegen ook 8 punten voorsprong op Quick ‘20 en V.V. Hellendoorn zaten we in de bestuurskamer voor de bespreking. Klaar om gemotiveerd te worden, om ze de busreis naar Oldenzaal te maken en daar de drie punten mee te nemen. Zodat er rond 18:00 een goed voud feest kan worden gevierd.

In de eerste helft moest het gebeuren door Quick vroeg onder druk te zetten om zo kansen te creëren en hopelijk snel de voorsprong te pakken. Blijkbaar was het tijdens de bespreking niet gelukt om de motivatie hoog te houden, waar het weer ook nog eens invloed had op de motivatie. Regen, harde windstoten en onweer deed de scheidsrechter van dienst besluiten om iedereen na 5 minuten voetballen weer naar binnen te sturen. Gelukkig besloot de scheids na nog eens 5 minuten ook alweer om door te voetballen, want de zon kwam er zowaar alweer doorheen. Al bleek dit schone schijn te zijn, de rest van de eerste helft was het weer even slecht al bleef de onweer uit. Ook al kon het bijna niet, het voetbal van onze kant was zowaar nog slechter dan het weer. Op geen enkel moment werden de afspraken nagekomen, er werd geen druk gezet en daardoor werden er ook geen kansen gecreëerd. Op een afstandsschot van Niek Nijenhuis na, die gered werd door de keeper. Aan de andere kant was het Quick dat veel betere inzet toonde en daardoor wel zijn kansen kreeg. Het begon met enkele aanvallen waaruit schoten voor Quick ontstonden, waaruit geen reactie van onze kant ontstond. Daarna dacht Quick op voorsprong te komen, maar de schijnbare openingstreffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Wederom geen reactie van onze kant en het voetbal bleef even slecht. Na genoeg waarschuwingen, kwam Quick in de 25ste minuut nu wel op voorsprong. De bal werd door miscommunicatie compleet verkeerd weggewerkt en schoot richting goal. Quick bleek, zoals wel vaker deze wedstrijd, het scherpst en kon de bal gemakkelijk over de uitkomende Rolf Timmer in de goal leggen. Zelfs de tegengoal deed ons niet besluiten om het roer om te gooien en we mochten blij zijn dat we konden gaan rusten met een 1-0 achterstand. Was deze achterstand groter geweest, weet ik niet of het nog zin had om de tweede helft te spelen.

In de rust ging het maar om 1 ding. We moeten er als collectief voor zorgen dat we deze wedstrijd niet af gaan en in de tweede helft laten zien wat we waard zijn. Misschien lag het eraan dat het weer een klein beetje beter werd, maar in de tweede helft konden we als team wel laten zien dat we iets wilden. Er werden weer duels aangegaan en waar mogelijk werd de druk erop gezet. Mede doordat laatste man Chiel-Jan Schuldink twee linies was doorgeschoven. Nog was het Quick dat er af en toe gevaarlijk uit kwam, maar helaas voor hun schoot de bal vaak door over de achterlijn door de harde wind die er nog altijd stond. In de 76ste minuut werd onze inzet van de tweede helft beloond. Chiel-Jan Schuldink ontving de bal op het middenveld, die ondertussen Jeffry Plaggenmarsch diep zag lopen. Met een perfecte steekpass zette hij Jeffry Plaggenmarsch oog in oog met de keeper. Deze werd vervolgens omspeeld en de bal werd tegen de natte touwen aan geschoten. De stand was 1-1, misschien zat een gestolen overwinning er dan toch nog in. Gestolen, omdat een wedstrijd 90 minuten duurt en niet alleen maar de tweede helft. Helaas voor ons werd in de allerlaatste minuut van de extra speeltijd een lange bal tot corner verwerkt en kregen we de spreekwoordelijke deksel op de neus. De corner werd hard en laag op de punt van het vijfmetergebied gelegd en Quick liet zich weer attent blijken. Hard werd de bal in korte hoek binnen geschoten en zo bleven de drie punten deze zaterdag toch in Oldenzaal.

8 punten achter en 8 punten voor, het weer of met het hoofd al bij het feest in de kantine zijn. Wat de reden ook is, dit mogen geen redenen zijn om gemotiveerd te moeten worden in de bestuurskamer. Altijd moet er inzet en passie worden laten zien, maar dat was vanmiddag ver te zoeken bij Bergentheim. Helaas zat er geen punt voor ons in. Maar Quick ging verdiend met de overwinning aan de haal. Volgende week kans om tegen ASV’57 uit Aadorp te laten zien wat we wel kunnen. Want ook dit is een ploeg die er alles aan zou doen om van ons te winnen. Aan motivatie kan en mag het niet liggen, we moeten er als collectief alles aan doen om de drie punten in eigen huis te houden.