Rookbeleid v.v. Bergentheim ingaande 1-1-2020.

1. Voor 12.00 uur geldt er op zaterdag op het sportpark een algeheel rookverbod.
2. Op de tribune wordt niet meer gerookt.
3. Op de kunstgrasvelden wordt niet gerookt.
4. Over 2 jaar gaan we de regels evalueren met de leden.

Een voetbalvereniging is een belangrijke plek waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten, elkaar aanmoedigen en van elkaar leren. En goed voorbeeld, doet goed volgen. De KNVB is sinds 2017 partner van de beweging ‘Rookvrije Generatie’. Het goede voorbeeld, binnen en buiten de lijnen, is daarbij van groot belang. Want zien roken, doet roken.

In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Ook maatregelen die stapsgewijs worden ingevoerd, zoals niet roken bij de jeugdwedstrijden, kunnen al een groot verschil maken.
Informatie over Rookvrije Generatie: www.rookvrijegeneratie.nl