Scheidsrechter strooit met kaarten bij Hellendoorn - Bergentheim

Zaterdag 9 november stond de topper in de derde klasse D tussen de nr 2 Hellendoorn en nr. 3 Bergentheim op het programma. Hierin maakte de scheidsrechter er vooral in de tweede helft er een chaos van door het geven van diverse dubieuze gele kaarten aan vooral Bergentheim kant.

Bergentheim begon sterk aan de wedstrijd wat al in de eerste min. in de 0-1 resulteerde door Jesper Holtvluwer na goed voorbereidend werk van Jeffry Plaggemarsch. Na nog een paar kansen kon de 0-2 dan ook niet uit blijven en die viel dan ook na 20 min. door Martijn Pouwels na goed voorbereidend werk van Nick Buitenhuis. Hierna kreeg Gerjan Merjenburgh zijn eerste en terechte gele kaart, in de 38 min. moest de geblesseerde Chieljan Schuldink zich laten vervangen door Erik Godeke. Nog voor rust kreeg Gerjan Merjenburgh rood na zijn tweede gele kaart na weer een domme overtreding. Hellendoorn kreeg voor rust nog een grote kans maar die werd door Laurens de Jonge die Rolf Timmer weer bekwaam verving gestopt de ruststand werd dan ook 0-2 voor een goed spelend Bergentheim.

In de tweede helft werd de wedstrijd compleet kapot gefloten door de scheidsrechter met diverse gele kaarten voor beide elftallen waaronder ook nog een rode kaart voor Luuk Meyerink na twee keer geel. In de 63e min. maakte Hellendoorn 1-2 na buitenspel van de spits van Hellendoorn die door de grensrechter van Bergentheim over het hoofd werd gezien. Ondanks dat Hellendoorn in het laatste kwartier met twee man meer speelde kregen ze toch weinig kansen en anders stond Laurens de Jonge er nog die alle ballen zo’n beetje tegen hield wat er op de goal werd geschoten. Tot de laatste minuut toen ook hij zich gewonnen moest geven en Hellendoorn toch nog de 2-2 maakte wat meteen de eindstand werd.

Ondanks dat de scheidsrechter zijn dag niet had met een stuk of 8 gele en 2 rode kaarten liep de wedstrijd niet uit de hand doordat de spelers van Hellendoorn en Bergentheim sportief goed met elkaar overweg konden.
Zaterdag 16 november moet Bergentheim thuis een bekerwedstrijd spelen tegen tweede klasser ASC Dalfsen om 14:30 uur.