Seniorenvoetbal

Binnen het seniorenvoetbal voor zijn dit jaar enkele veranderingen doorgevoerd en daarvan brengen wij u graag op de hoogte.

Allereerst heeft u gezien dat we weer vijf seniorenteams hebben. Dit is naast de zaalteams en het 35 plus team een mooie ontwikkeling. We gaan er alles aan doen om de reeds spelende leden binnenboord te houden en onderzoeken hoe we deze verder uit kunnen breiden met misschien wel een zesde elftal of veteranenteam.
Voor een juiste bezetting van de teams en het verbeteren van de onderlinge samenwerking hebben we enkele zaken opgepakt waarmee we denken dit te verbeteren.

• In de “Richtlijnen Seniorenvoetbal” is vastgelegd hoe we samenwerken binnen de club en worden onderstaande punten nader verduidelijkt;
• Er is onderscheid gemaakt tussen “Selectie” en “Recreatie” waar spelers tussen kunnen kiezen;
• Een back-up lijst met reservelijstspelers is gelanceerd om een evt tekort op zaterdag aan te vullen met spelers die lid zijn, maar niet wekelijks kunnen of willen voetballen. Voor deze spelers wordt per januari de contributie zelfs gehalveerd. Ben je zelf iemand die af en toe nog best graag een potje wil voetballen en geen verplichting wilt, geef je dan snel op via de website en stuur een mail naar tc@vvbergentheim.nl
• Naast volledig spelend lid en reservelijst kan een speler die recreatief de voetbalsport wil beoefenen er ook voor kiezen zich aan te melden als “part-timespeler”. Van deze speler wordt verwacht dat hij minimaal 1/3 van de wedstrijden aanwezig is en speelt veelal bij hetzelfde team. Dit kan kenbaar gemaakt worden bij de leider of trainer en heeft geen invloed op de contributie.

Om ervoor te zorgen dat er getraind wordt met een zo groot mogelijke groep, is er begin dit seizoen voor gekozen om teams samen te voegen. Bij de selectie kiest de hoofdtrainer voor iedere training de eerste 16 tot 18 spelers, waarna de rest van de selectie aansluit bij de trainer van de tweede selectie. De recreatieteams trainen als één groep. De ervaringen hierin zijn positief te noemen en we zien een goede verstandhouding en samenwerking om ervoor te zorgen dat zaterdag alle teams hun wedstrijden kunnen spelen met voldoende spelers.
Ook worden er ideeën geopperd over meer recreatief voetbal, zoals “walking football” voor de oudere generatie. In plaatsen om ons heen begint dit al vorm te krijgen en we vernemen het graag als er binnen onze vereniging ook belangstelling voor is.
Met zaalvoetbal, 35 plus, damesvoetbal en de diverse mogelijkheden om bij een team mee te spelen, is er binnen vv Bergentheim een breed aanbod om de voetbalsport te kunnen beoefenen. Ken jij iemand of ben jij iemand die hierdoor ook graag lid wordt, laat het ons dan vooral weten of meld je aan via https://www.vvbergentheim.nl/aanmeldformulier of stuur een mail naar tc@vvbergentheim.nl

Vriendelijke groeten,
TC vv Bergentheim