Stijlvolle afsluiting van een sterk seizoen

De tweede derby op rij voor Bergentheim. Vorige week werd er overtuigend gewonnen van buurman Mariënberg en vandaag stond de derby tegen Kloosterhaar op de agenda. De thuiswedstrijd leverde een moeizame overwinning op voor de formatie van trainer Plessen. Kloosterhaar, bezig aan een teleurstellend seizoen was van plan om het seizoen wel goed af te willen sluiten. Voor Bergentheim stond het definitief veilig stellen van de tweede plaats centraal deze middag en wellicht nog het winnen van de 3e periode.

De weersomstandigheden waren fantastisch maar dan vooral voor de toeschouwers. Voetballen met 30 graden en een brandende zon is niet ideaal te noemen.

In de beginfase was het ook zoeken voor Bergentheim. Kloosterhaar acteerde in een 4-4-2 formatie en het duurde even voordat Bergentheim daar de juiste formatie tegenover had gesteld. Nadat alles goed stond was er eigenlijk maar 1 ploeg wat voetbalde en dat waren de groen-witten.

Bergentheim speelde eigenlijk een uitstekende eerste helft. Ondanks de hitte werd er volop druk uitgeoefend op Kloosterhaar en de kansen waren niet op 1 hand te tellen. Bergentheim combineerde er lustig op los. Dat dit kon was ook dankzij het fantastische veld in Kloosterhaar. Eind mei, een periode van weinig tot geen regen en toch was het veld op en top bespeelbaar dankzij veel sproeiwerk in de afgelopen week, echt top!

Bergentheim vergat, ondanks de mooie combinaties en aanvallen ten spijt zichzelf te belonen en de wedstrijd al voor rust te beslissen. Toch werd de ban voor rust gebroken.

Michiel Mannessen, hij speelde zijn laatste competitiewedstrijd voor de lokale VV werkte de bal met veel gevoel en buitenkantje voet binnen. Het was de eerste treffer van Michiel dit seizoen, een zeer “waardevol” doelpunt.

Deed Kloosterhaar dan niets? Nou, niet veel. Vlak voor rust kregen ze de eerste mogelijkheid, Mark Boshove kon het met een te zacht schot doelman Pullen niet lastig maken.

De tweede helft kunnen we eigenlijk samenvatten in het volgende:

48e minuut: 2-0, Jeffrey Plaggenmarsch met een raketschot zo hard, benieuwd naar het aantal km/u…… 50e minuut: 3-0, goalgetter Nick Buitenhuis stond op de juiste positie 53e minuut: 4-0, prima binnengekopt door Nick Buitenhuis 55e minuut: 5-0, Rob Wevers met een droge schuiver

10 minuten gespeeld in de tweede helft, 4 treffers verder, tussenstand van 5-0. Deze 5-0 was uiteindelijk ook de eindstand van deze wedstrijd.

Zo sluit Bergentheim het seizoen in de 3e klasse D af met een 2e plaats. 58 punten in totaal, 18x winst, 4x gelijk en 4x een nederlaag. 84 goals gescoord, 30 goals tegen. Cijfers waar je in veel andere competities ongetwijfeld kampioen mee zou zijn geworden. Bergentheim had

echter de pech dat Oranje Nassau het simpelweg nog beter deed en daardoor de meer dan terechte kampioen is geworden. Desondanks kunnen de mannen van trainer Plessen terugkijken op een goed seizoen met een fantastisch puntenaantal. Naast de 2e plek werd ook nog de 3e periode in de wacht gesleept, een extra beloning voor een goed seizoen.

Het seizoen is nog niet ten einde, we hopen met z’n allen nog 3 wedstrijden te mogen spelen. Dankzij de tweede plaats op de ranglijst mag Bergentheim zich gaan opmaken voor de nacompetitie en een plek in de 2e klasse. Aanstaande zaterdag ontvangt Bergentheim op sportpark Moscou VV Hattem thuis. Het scenario is simpel: winst is nog een ronde voetballen, een nederlaag betekent direct het einde van het seizoen. Bergentheim is een ervaringsdeskundige betreft het voetballen in de nacompetitie, het wordt nu ook wel eens een keer tijd dat dit “toetje” succesvol wordt afgesloten…

Tot volgende week zaterdag, 14:30 uur op sportpark Moscou!