SV Nieuwleusen VR2 – V.V. Bergentheim VR2 (10-03-2018)

Na welgeteld 14 weken geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, mochten we vandaag dan eindelijk de weide weer in. Dit keer op sportpark het Klaverblad in Nieuwleusen. Om 13.00 uur mocht er worden afgetrapt op het kunstgrasveld.

De wedstrijd begon zoals de darmen van Lotte: Rommelig. Dit bleef de eerste helft eigenlijk aan beide kanten het geval. De eerste echte kans van Bergentheim kwam een kwartier voor rust van Lotte, die na een perfecte corner van Kirsten de bal erin had moeten pissen. Haar vizier stond echter niet goed genoeg, waardoor de bal nog maar net over de lat ging. Verder is er de eerste helft op een paar niet benutte kansen na weinig spannends gebeurd. Ruststand 0-0.

Dit mocht dan wel onze eerste wedstrijd zijn na de winterstop, maar dat was geen reden om zo rommelig te voetballen. Duels werden niet gewonnen, passes kwamen niet aan, en als er dan wel goed gepassed werd, gebeurde dit onnodig over een meter. Na de rust waren wij er dan ook op gebrand om niet als verliezer het veld af te gaan. De tweede helft werd er meer druk gezet op Nieuwleusen, waardoor wij (nog meer) kansen creëerden. Hierdoor kwamen wij een paar keer gevaarlijk bij het doel. Maar zo had Nieuwleusen helaas ook haar kansen. Doordat de bal door het midden werd uitverdedigd, kwam de bal terecht bij een speelster van Nieuwleusen die vervolgens de bal simpel langs onze keeper wist te schieten. 1-0. Dit was gezien de wedstrijd geen reële stand, aangezien het aardig gelijk op ging. Hier waren José en Laura het ook niet mee eens. Dankzij een goede voorzet van José wist Laura met een prachtig schot het net van Nieuwleusen te vinden, 1-1! Hier bleef het ook bij, dit werd de eindstand. Gezien de wedstrijd was dit een eerlijke uitslag, maar toch voelde het voor ons als 2 verloren punten.

Volgende week mogen we weer uit, dit keer naar het verre Westernarigheid. Laten we zorgen dat we dan wel de 3 punten mee kunnen nemen naar Bergentheim!

- Beckie

Topscorers: