Team van de maand: de competitiestart van het 6e

Wedstrijdverslagen

Zoals u wellicht nog weet van het vorige verslag is het 6e met een valse start begonnen aan het nieuwe competitieseizoen. Onder andere dankzij pover spel en weinig inspiratie wist Mariënberg ons “dankzij 3 dode spelmomenten” met 3-0 te verslaan.

v.v Bergentheim 6 – SC Lutten 5, 3 oktober

Een week later hoopten we onze revanche te pakken en de zure nasmaak van de week ervoor weg te spoelen. SC Lutten 5 was hierin de tegenstander en dankzij de visuele analyse op basis van spelerspaspoorten wisten we dat we ons konden voorbereiden op een team vol routiniers.

Iedereen speelde dan ook direct van minuut 1 met het mes tussen de tanden, dit resulteerde in een aantal goede kansen. In de eerste 15 minuten kwamen we dan ook al op voorsprong. Een schot van Robert in de linkerhoek werd lastig verwerkt door de keeper, hierdoor kon de aanstormende Sander de bal in de rebound binnen schieten! Vervolgens kwam Lutten steeds beter in de wedstrijd, maar door goed optreden van de gehele defensie en een aantal uitstekende reddingen van Jaimy bleef de stand 1-0. Gedurende de gehele eerste helft kon Lutten maar geen vat krijgen op het loopvermogen van Robert, behalve het schot wat leidde tot de 1-0 scoorde hij ook zelf na een goede solo gevolgd door een schuiver in de verre hoek. 2-0 was dan ook de ruststand.

Normaal gesproken zou een 2-0 voorsprong redelijk comfortabel moeten voelen, bij het 6e gaat dit toch niet helemaal op. In het verleden hebben wij wel eens grotere voorsprongen uit handen gegeven. De boodschap in de rust luidde dan ook: blijf scherp en laat Lutten niet in zijn spel komen. Deze woorden hadden duidelijk geen effect want binnen 15 minuten was de stand alweer 2-2. Inmiddels zag de druk bezette bank de bui al weer hangen en werd er al gesproken over “weer zo’n wedstrijd”. Maar niets was minder waar, want na een goede schaarbeweging gevolg door een pass op maat van Gert-Jan kon Robert de 3-2 op het scorebord glijden. En nog geen later 10 minuten zorgde een schot van Derk die op het laatste moment nog werd aangetikt door Wouter ervoor dat de marge weer 2 was. Het restant van de wedstrijd controleerden wij de bal en bepaalden we het spel. De eindstand was dan ook 4-2 en de eerste drie punten waren een feit!

OVC ’21 3 – Bergentheim 6, 10 oktober

Op 10 oktober stond de uitwedstrijd tegen OVC’21 3 op het programma. Deze wedstrijd werd door de coach al bestempeld als een 6 punten wedstrijd, overigens werd dit door een aantal spelers weggelachen aangezien een zes-punten-wedstrijd zo vroeg in het seizoen niet kan. OVC was nog ongeslagen in de competitie en hadden na 2 wedstrijden 6 punten.

Bij aankomst op veld 3 van OVC werd er al geconstateerd dat er geen dug-outs aanwezig waren. Na een korte analyse op buienradar kon er geconcludeerd worden dat er toch een aantal flinke regenbuien onze kant opkwamen. De uitstekende ligging van het veld (aan het begin van het sportpark) bood oplossingen voor ons. Zo konden wij gemakkelijk een tweetal auto’s langs het veld parkeren en van hieruit de helden van het 6e zien ploeteren in de regen. Dit ploeteren ging ze aardig goed af want het 1e halfuur in de stromende regen leverden drie goals aan onze kant op. De goal die ons allemaal bij blijft was de wereldgoal van Mark, van zo’n 20 meter plofte hij de bal in de kruising. Hij scoort niet vaak maar als hij het een keer op zijn heupen krijgt ligt de bal al in het netje voordat iedereen er erg in heeft. De andere goals kwamen van de voeten van Miele (Emiel) en Bas die laat in de eerste helft ook zijn tweede maakte. Aan de andere kant werd er ook nog twee keer gescoord en gingen we rusten met een 2-4 voorsprong.

Het thema van de tweede helft was de Jeroen Centen show, nadat hij de 1e helft gebruikte om de tegenstander te analyseren vanuit de auto wist hij precies de pijnpunten bloot te leggen. Zo had hij al gesignaleerd dat de keeper vaak verder uit zijn doel stond. Nadat Jeroen de bal net iets over de middenlijn aangespeeld kreeg aarzelde hij dan ook geen moment. Met zijn gouden linker trapte hij de bal vanaf 30 meter afstand over de keeper heen en bracht hij de stand op 5-2. OVC wist een derde keer te scoren waardoor het nog spannend bleef, maar na een sterk slot akkoord met onder andere 2 assists van dezelfde Jeroen en 2 doelpunten van Gert-Jan (goede solo en een penalty) en nog een doelpunt van Miele, stond er na 90 minuten 3-8 op het scorebord.

Na de blamage tegen Mariënberg kunnen we dus wel zeggen dat we ons herpakt hebben door de twee opvolgende wedstrijden te winnen. Het 6e heeft dan ook het volste vertrouwen dat we deze lijn “na de corona onderbreking” voort kunnen zetten.