Team van de Maand: Het 6e!

Team van de maand

Na het daverende succes van de eerste maandelijkse editie van ''Het team van de maand'' zijn we nu bij de tweede editie aangekomen. Allereerst nog een kleine herinnering wat betreft de terugkerende onderwerpen.

Week 1: introductie team van de maand
Week 2: speler van de week
Week 3: wedstrijdverslag(en) inclusief foto's van één of een aantal gespeelde wedstrijden
Week 4: de technische staf

Vanuit de PR-commissie zullen de leid(st)ers en/of train(st)ers benaderd worden of zij hieraan willen meewerken, wij zullen zorgen dat er foto's gemaakt worden zodat deze op de site en social media geplaatst kunnen worden. De tekstuele invulling zal moeten gebeuren door de spelers, trainers en/of leiders. De speler van de week wordt door de technische staf aangedragen en zal door middel van een vragenlijst voorgesteld worden.

Het team van de maand September: Het 6e elftal

Deze tweede maand als opvolging van een sterke start van de Jo15-1 is dus het 6e benaderd voor deze nieuwe rubriek. Wat ons betreft natuurlijk een grote eer. We trappen af met een kleine introductie.

Net zoals de afgelopen decennia komt het 6 elftal van onze V.V. ook dit jaar uit op het laagste niveau. Al is er door uitstekende werving van de seniorendivisie wel wat veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Geroemd leider Bert Olsman zag door het hoog aantal beschikbare spelers zijn kans rijp om dit jaar het nu al welbekende en viraal gaande ''zeumde tapje '' in leven te roepen. Hierdoor heeft dit jaar trainer/coach duo Wessel Bril en Jeroen Centen het stokje over mogen nemen.

Met in totaal 20 mannen allemaal net, of al een tijdje, de 20 levensjaren gepasseerd hoeft het 6e "hopelijk" niet bang te zijn voor een tekort aan fitte spelers. Kleine kantnoot hierbij is wel dat sterpelers van vorig seizoen Ramon Pouwels en Menno Bouma langdurig zijn uitgeschakeld met een kruisbandblessure.. Een groot gedeelte van de selectie speelt al ruim 2 jaar met elkaar samen . Hierbij was het eerste seizoen wellicht nog een beetje onwennig maar zoals ze zeggen, Rome was ook niet in 1 dag gebouwd. In het 2e seizoen ging het allemaal al stukken beter en met ingang van de corona lockdown stonden we op een welverdiende 2e positie. Helaas mocht dit echter allemaal niet meer baten en zullen alleen de voetbalgoden weten hoe dit seizoen zou zijn afgelopen.

Het seizoen tot nu

Tot aan Oktober hebben we al aardig wat wedstrijdjes in de benen zitten. Zo stonden er aan het begin van dit seizoen geen 3 oefenduels (lees bekerduels) maar 4 op het programma. Door de uitstekende connecties van onze coach Centen werd er ook nog een duel tegen een samengesteld Hardenberg 85 op de benen geholpen.

En deze begon voorspoedig! Na een snelle goal gevolgd door een kansenregen, werd er gerust met een 1-3 voorsprong. Mede door een gebrek aan conditie dankzij de corona periode wist Hardenberg 85 de tweede helft het hef in handen te nemen. Met als gevolg een fictieve puntendeling na 90 minuten (3-3). Een grote aderlating was het uitvallen na 30 min van onze net gewerfde opkomende back Arnoud Kamphuis, die met hoge verwachtingen aansloot dit jaar. Door een hevige schouderblessure is hij maanden uit de roulatie. Nog een speler in de steeds voller rakende ziekenboeg. De medische staf had er gelukkig ondanks ook nog eens een rechterschouderblessure alle vertrouwen in dat Arnoud de 3e helft nog wel vol inzetbaar zal zijn.

De 1e bekerwedstrijd was er één om snel te vergeten. Ondanks wederom een snelle goal van onze kant tikte Bruchterveld ons vervolgens helemaal zoek. Met als gevolg een 6-2 nederlaag.

Tijdens de 2e bekerwedstrijd stond Hardenberg 85 weer op het programma en deze keer mochten wij thuis spelen. Echter was thuis ditmaal niet zo thuis en moesten wij aantreden in Kloosterhaar in verband met afgekeurde velden bij onze V.V. Desalniettemin werd deze wedstrijd dankzij onder andere goed samenspel en idem afwerking omgezet in een 6-2 overwinning,. Een overwinning waarin Bas en Miele (er is geen betere) in het specifiek als uitblinkers vermeld mogen worden.

Vervolgens de laatste bekerwedstrijd  "uit tegen heemse'', natuurlijk altijd lastig.  Deze werd helaas met 6-1 verloren. Het enige hoogtepunt was ons debuut op Fox Sports 1. Veld 8 was immers goed te zien vanaf de camera's op veld 1. Ook betekende dit het einde van het bekeravontuur voor ons aller 6e. Voor sommige jongens weer een paar leuke vrije zaterdagen om wat bij te klussen, en voor sommigen een excuus om al wat eerder een biertje te gaan drinken. De meeste van ons zullen er in beide gevallen niet al te rouwig om zijn.

Na 4 oefenwedstrijden stond op 26 september de 1e competitiewedstrijd op het programma. En niet zomaar één, namelijk de kanaalderby. Of het aan ons eigen spel of het vervloekte veld (het vlaggenschip van de vereniging verloor een week eerder op dezelfde grond met 4-0) weten we nog steeds niet helemaal. Het feit is wel dat we deze wedstrijd dankzij 3 dode spelmomenten met 3-0 verloren.

Tot nu toe dus 1 maal winst, 1 maal gelijk en 3 maal verloren. Geen uitstekende start maar het kon ook minder. Door de coaches is dit seizoen de doelstelling gesteld om ons te handhaven in de top 5, wat met de juiste instelling en mentaliteit ook zeker te behalen valt.

Van voor naar achter, van links naar rechts

Jaimy de Putter

Gerjan Scholten, Sander Scholten