Team van de maand: JO15-1 na 3 wedstrijden klaar in de beker

Na een korte voorbereiding met twee oefenwedstrijden begon op 29 augustus de beker competitie. We zaten in een poule met Nieuwleusen JO15-1 (1e klasse), Gramsbergen JO15-1 (2e klasse) & CSV '28 JO15-4 (2e klasse). Op voorhand kun je bij de start van zo'n competitie natuurlijk niet al te veel zeggen over je tegenstanders omdat je ze kent. Wel hadden wij ter voorbereiding een oefenwedstrijd gespeeld tegen Gramsbergen en deze werd nipt gewonnen met 3-2.

29 augustus: v.v. Bergentheim JO15-1 - Nieuwleusen JO15-1 | 3-5

Zoals gezegd startte de beker competitie op 29 augustus en we mochten thuis aantreden tegen Nieuwleusen. Helaas hadden we voorafgaand aan deze wedstrijd al te maken met personele problemen want Danny & Aron waren geblesseerd & Daan was niet helemaal fit. Gelukkig wou Mink Stoeten plaats nemen op de bank na zijn wedstrijd bij de JO13-2. We begonnen deze wedstrijd heel erg goed we zetten Nieuwleusen goed vast en hadden aan de bal de controle en waren in de beginfase overduidelijk de sterkere ploeg. Dit resulteerde dan ook (verdiend) in de 1-0 voorsprong, Quinten scoorde het eerste officiële doelpunt van dit seizoen. Hierna lieten wij Nieuwleusen terug in de wedstrijd komen en zij konden dan ook langszij komen door een slechte opbouw van ons kon de spits van Nieuwleusen makkelijk de bal onderscheppen en de 1-1 achter Jonne binnen schieten. Gelukkig bracht ons dit niet van de wijs en gingen wij door met goed voetballen en vlak voor rust maakten wij ook de 2-1. Wederom was het Quinten die zo zijn 2e van deze ochtend mocht maken. Een goede eerste helft van onze kant, deze lijn moesten wij door trekken naar de 2e helft. Maar helaas was de 2e helft van een buidend minder niveau dan de 1e. Dit kwam ook doordat wij noodgedwongen een aantal keer moesten wisselen door verschillende pijntjes. Hierdoor speelden wij met een compleet ander middenveld en ook centraal achterin moesten wij noodgedwongen schuiven. Nieuwleusen kwam ook wederom langszij en kon de 2-2 maken. Maar direct vanaf de aftrap rechtten we de ruggen en scoorde Julius de 3-2. Daarna ging het hard en waren wij conditioneel ook op. Nieuwleusen kon nog 3x scoren en zo de eindstand op 3-5 brengen. Een goede eerste helft werd vervolgd met een slechte 2e helft mede ook door de noodgedwongen wissels.

5 september: sv Gramsbergen JO15-1 - v.v. Bergentheim JO15-1 | 2-11

De 2e bekerwedstrijd was tegen Gramsbergen JO15-1, hier hadden we twee weken daarvoor een oefenwedstrijd gespeeld, deze werd krap aan met 3-2 gewonnen dus we waren gewaarschuwd en wisten deels wat we konden verwachten. Iedereen was deze wedstrijd scherp en wou hoe dan ook winnen. Dit resulteerde ook al heel snel in de 0-1 van onze kant. We zetten goed druk op de achterste linie van Gramsbergen waardoor zij met doeltrappen slecht de bal kwijt konden. Dit resulteerde een aantal keren ook in gevaarlijke momenten voor het doel van Gramsbergen en zelfs een aantal doelpunten. We scoorden er de eerste helft lustig op los en gingen met een 0-5 voorsprong rusten. Gramsbergen kwam een aantal keren gevaarlijk voor Jonne maar gelukkig kon hij zijn doel in de eerste helft schoon houden. In de rust besproken dat wij als team moesten blijven voetballen en de voorsprong verder moesten uitbouwen en proberen de 0 te houden. De tweede helft gingen we door waar we gebleven waren namelijk met scoren we konden redelijk snel uitlopen naar 7-0. Hierna was het de beurt aan Gramsbergen om ook op het scoreformulier te komen want ze mochten 2x scoren. Na de eerste tegengoal scoorden wij wederom direct van de aftrap weer een goal. Dit laat zien dat het team bij een tegen doelpunt niet bij de pakken neer gaat zitten maar direct weer de ruggen recht en probeert de voorsprong weer uit te bouwen of terug te brengen. Na 70 minuten vond de scheidsrechter het welletjes geweest en stond er een uitslag van 2-11 op het scorebord! Dit is een betere uitslag dan de 3-2 van twee weken hiervoor. Het laat dus zien dat we als team stappen hebben kunnen maken.

12 september: v.v. Bergentheim JO15-1 - CSV '28 JO15-4 | 2-1

Afgelopen zaterdag stond de laatste van 3 poule wedstrijden op het programma. We hadden wederom last van een aantal blessures deze wedstrijden en konden daarom dus helaas maar met 1 wissel de wedstrijd aanvangen. De wedstrijd begon zeer rommelig van beide kanten. Balletjes over 5 of 10 meter kwamen niet aan bij de juiste kleur en dit is juist belangrijk als je mee wil draaien in de 1e klasse straks. De wedstrijd bleef rommelig doorgaan, maar we kwamen wel op een 1-0 voorsprong. Jonne had een goede uitrap en bereikte Quinten die heel goed zijn lichaam gebruikte en op snelheid de centrale verdediger kon verslaan en de bal binnen kon schuiven achter de keeper. Ondanks het rommelige spel kwamen we dus wel op een 1-0 voorsprong. Daarna kwamen wij een aantal keren heel erg goed weg bij gigantisch grote kansen van CSV. Helaas viel de onvermijdelijke 1-1 toch en gingen wij ook met deze tussenstand rusten. In de rust beseften we dat het niet best was en dat het de 2e helft anders moest. We kwamen ook wel wat beter uit de rust, halverwege de 2e helft kwamen we ook op voorsprong door een mooie combinatie in de as van het veld waarbij Stijn het eindstation was en zo de 2-1 binnen kon schieten. We konden deze voorsprong over de streep trekken en zodoende de 2e overwinning noteren.

Na 3 bekerwedstrijden zijn wij geëindigd met 6 punten en een doelsaldo van +8. We hebben hele sterke momenten afgewisseld met hele slechte momenten. Tegen Nieuwleusen hebben we zeker laten zien dat we tegen 1e klasse teams kunnen voetballen en ook het niveau aan kunnen, maar tegen CSV hebben we ver onder ons niveau gespeeld.

Aanstaande zaterdag starten wij de coompetitie met een thuiswedstrijd tegen Stevo JO15-1.
De foto's zijn uit de wedstrijd tegen Nieuwleusen.