Team van de maand: Speler van de week: Maud van der Weide

De hele maand september is de JO15-1 team van de maand bij v.v. Bergentheim. In de 2e week staat de speler van de week centraal. Deze week de enige dame in de selectie die sinds dit seizoen bij v.v. Bergentheim speelt: Maud van der Weide

Naam:
Maud van der Weide
Leeftijd: 13 jaar
Positie: mid mid / links mid
Op voetbal sinds: 2011, toen was ik 5 jaar

Wie is je favoriete club? FC Twente
Wat is je favoriete eten? Nacho's en pasta salade
Waarom heb je er voor gekozen om bij v.v. Bergentheim te voetballen? Omdat ik dan bij de jongens mocht voetballen
Merk je een verschil met voetballen tussen de meiden en jongens? Ja, met de jongens voetballen is veel fysieker
Je speelt bij het Twents Regio Team, hoe vaak in de week/maand speel je daar? We trainen 1 x in de 2 weken.
En speel je dan ook wedstrijden? Ja, we spelen regelmatig wedstrijden of een toernooi. We zouden deze zomer een 5 daags toernooi spelen bij HSV, maar dat ging niet door vanwege corona.
Wat is je doel bij het Twents Regio Team? Zoveel mogelijk trainen en wedstrijden spelen op hoog niveau.
Wie is je favoriete speler van Bergentheim en in het profvoetbal?
Bergentheim: Rianne Jurgens
Profvoetbal: Jill Roord
En waarom? Jill Roord heeft een goede techniek en mooie acties.
Wedstrijd van jezelf die je het meeste is bijgebleven en waarom? HHC onder 23 tegen FC Twente beloften, omdat het wel heel mooi was om als 13-jarige tegen oudere meiden te voetballen en dan ook nog tegen Twente.
Wie is je favoriete trainer? Mijn vader
Je mooiste doelpunt? Vrije trap tegen ON. Dit was nog bij SVV/Kloosterhaar.
Favoriete voetbalshirt? FC Twente
Wat zijn je kwaliteiten op veld? Goed schot, mooie pass, inzicht en hard werken.
Waar moet je nog op oefenen? Afwerken met links.
Wat doe je buiten het voetbal? School, afspreken met vrienden.
Wat wil je nog bereiken bij v.v. Bergentheim/in het voetbal?
V.V. Bergentheim: zo lang mogelijk bij de jongens voetballen en blijven ontwikkelen
Voetbal algemeen: zo hoog mogelijk niveau halen, betaald voetbal
Ben je al eens kampioen geworden? Ja, 2x met de meiden O-13 bij SVV/Kloosterhaar.
Voorspelling voor aankomend seizoen bij de JO15-1: we gaan 1e klasse spelen, een plek bij de top 5 zou mooi zijn.