V.V. Bergentheim – ASV’57

Na de blamage van vorige week tegen Quick’20 hadden we als team wat goed te maken tegen ASV’67 uit Aadorp. Dit is geen makkelijke opgave, omdat dit voor ons altijd een lastige tegenstander blijkt. Veel passie en strijd, gepaard met fysiek sterke jongens, zorgen voor altijd moeilijke wedstrijden. In tegenstelling tot vorige week moesten we dus deze week wel de taken goed uitvoeren en zorgen dat de 3 punten in Bergentheim bleven.

Dat lukte aan het begin van de eerste helft nog redelijk. We konden een aantal kansen creëren en hielden de druk er goed op. Het veld was vanmiddag wel lastig te bespelen wat het voetbal er niet mooier op maakte. Na 20 minuten kwam de klad er dan ook een beetje in en het spel werd minder. We lieten ASV een beetje komen en het kansen creëren zat er niet meer in. Echte noemenswaardige kansen zijn er sowieso niet geweest. Rolf Timmer heeft aan onze kant er dan wel voor gezorgd dat in de eerste helft de nul op het scorebord bleef staan en dat was het dan ook wel voor de eerste helft. Met 0-0 de rust in en enig teken van verandering ten opzichte van vorige week was niet te bespeuren.

Wederom moest er in de rust dus was gebeuren. Crisis was het niet, maar om deze wedstrijd winnend af te sluiten moesten de koppen wel dezelfde kant op staan. Dat leek aan het begin van de eerste helft dan ook gelijk te gebeuren. Rob Wevers kwam via de linkerkant weer eens langs zijn verdediger, hij bleef goed kijken en zag bij de tweede paal een vrije man staan. Met een strakke lage voorzet bediende hij Jeffry Plaggenmarsch die de bal alleen nog maar hoefde in te tikken. Een prachtige voorzet met de 1-0 voorsprong als gevolg. Helaas konden we niet lang genieten van deze voorsprong.  Jasper van Opijnen wilde op z’n Jaspers uitverdedigen, toen hij door had dat het op dit veld nog wel eens verkeerd kon gaan, besloot hij terug te spelen naar de keeper. Saillant detail, de bal was veel te kort. Daardoor kwam de spits ertussen, omspeelde Rolf Timmer en schoot 1 minuut na de 1-0 de 1-1 tegen de touwen. Pijnlijk, maar wel de realiteit. Hier werd het spel ook niet beter op en ASV rook bloed. Met lange ballen probeerde ze vanuit achteruit de snelle spitsen te bedienen. Dit lukte in de 63ste minuut. Een lange bal kon onfortuinlijk niet worden verwerkt en de bal schoot door op de links buiten. Deze sprintte naar voren, trok op de zestien naar binnen en schoot in de korte hoek raak. 1-2 achter en het leek ons weer te gebeuren. Moeten we dan toch erkennen dat we in een voorjaarsdip zitten? Gelukkig voor ons was het geluk aan onze zijde. In de 79ste minuut gingen Ronnie Hakkers en de keeper in het zestienmetergebied te gelijk naar de bal. Alleen Ronnie Hakkers was er net een fractie eerder, waardoor de keeper automatisch te laat was en de bal op de stip ging. Ronnie Hakkers bleek, zoals wel vaker dit seizoen, koelbloedig en schoot de penal zuiver raak. 2-2 met nog tien minuten te spelen. Daarin gebeurde weinig meer en daardoor lieten we wederom dure punten liggen.

De voorsprong op Quick’20 en Hellendoorn wordt zo wel heel snel heel klein. Nu we nog drie punten voorsprong hebben moeten we ervoor zorgen dat we snel uit onze dip komen. Elke ploeg kan hier wel eens last van krijgen, zaak is dat het niet te lang gaat duren. Daar hebben we gelukkig zaterdag 23 maart weer een thuiswedstrijd  tegen Voorwaarts voor om eruit te komen. Om ze de tweede plek te behouden.