v.v. Bergentheim - Blauw Wit '66

Aankomend bij het onder normale omstandigheden al zo chaotische fietsenhok, was te zien dat de wind het deze zaterdag nog chaotischer had gemaakt. De fietsen lagen bezaaid over de grond en het leek net of er geen fiets meer heel was, hopelijk voor alle bezoekers was dit niet waar. Wat wel zo is, is dat de wind het op deze zaterdagmiddag nog wel eens behoorlijk lastig kon maken. Waar het in de bespreking dan ook veel over ging, was dat we als team niet konden denken dat we zomaar even van de hekkensluiter gingen winnen, vooral niet onder deze omstandigheden.

Dat gegeven kwam wel terug in de eerste helft. Om nou te zeggen dat we heel scherp begonnen en er direct vel op zaten, nee niet echt. Wij hadden wel de bal, lieten deze dan ook rustig rondgaan om zo ook af en toe de aanval te zoeken. Dat resulteerde in een voorzet van Rob Wevers op de naar binnen gekomen Jeffry Plaggenmarsch, maar helaas ging de bal ver over en stond hij ook nog eens buitenspel. Eerste wapenfeit, geen resultaat. Zoals eerder genoemd ontbrak bij ons de scherpte, zo bleek ook in de 17de minuut. Vanuit het middenveld kwam er een steekpass op de spits van Blauw Wit, geen enkele verdediger van onze kant die de steekbal meer kon onderscheppen en de spits kon zo doorlopen richting goal. Rolf Timmer probeerde met een laatste krachtsinspanning nog uit te komen en de bal weg te schieten voordat de spits eraan kon komen. Helaas was de spits een fractie van een seconde eerder bij de bal, die hem rustig langs Rolf Timmer schoof en vervolgens tergend langzaam gecontroleerd de bal in de goal liet rollen. 0-1 achter tegen de nummer laatst, die er alles aan zou doen om deze voorsprong te behouden. Waar we dachten dat het een zware middag zou worden, werd dat hier even bevestigd. Ware het niet dat Gertjan, Rob en Ronnie hier anders over dachten. Supporters die na de 0-1 een vuiltje in hun ogen hadden, of geïrriteerd liepen te discussiëren met mede supporters hadden pech. Want Ronnie Hakkers gaf met de aftrap de bal op Gertjan Merjenburgh, die vervolgens brutaal het middenveld van Blauw Wit overstak om een prachtige steekpass op Rob Wevers te geven. Ondertussen was Ronnie Hakkers alweer voor de goal van de tegenstander verschenen en kon de puntgave voorzet van Rob Wevers rustig in het ‘korte hoekkie’ laten vallen. 30 seconden na de 0-1 stond, gelukkig voor ons, de 1-1 weer op het scorebord. Jammer genoeg was dit maar een opleving van 1 minuut. De rest van de eerste helft verliep weer hetzelfde zoals het begon. Uitspelen die eerste helft en snel richting kleedkamer om het één en ander beter neer te zetten.

In rustig overleg mocht er in de tweede helft wel wat meer beleving in komen en de druk naar voren moest opgevoerd worden. Hier gaven we dan ook luister aan, vanaf de eerste minuut in de tweede helft werd er naar voren druk gezet, om zo kansen te creëren en de voorsprong te pakken. De kansen creëren was het probleem niet, maar de voorsprong pakken bleek toch iets moeilijker dan gedacht. Jeffry Plaggenmarsch die vanaf punt vijf de bal op de lat schoot, waar hij hem misschien wel had moeten voorgeven, zorgde niet voor de voorsprong. Gertjan Merjenburgh die de bal vanaf de 11 meter snoeihard op de lat schoot, zorgde ook niet voor de voorsprong. Toch was het algemene gevoel dat de 2-1 niet kon uitblijven. Dit gevoel was juist, Devin Prijs gaf vanuit achteren een lange bal op Ronnie Hakkers die één op één ging. Door goed uitkomen van de keeper moest Ronnie Hakkers inhouden, omspeelde vervolgens de keeper maar het schot moest uitblijven door de vele verdedigers om hem heen. Gelukkig kon de vrijstaande Rob Wevers de bal op de zestien ontvangen om vervolgens genadeloos de 2-1 tegen de touwen te schieten. Na 78 minuten hadden we de voorsprong te pakken en waren niet van plan om deze uit handen te geven. We bleven druk zetten om de voorsprong uit te breiden. Helaas kreeg Blauw Wit eerst nog een enorme kans om de stand weer gelijk te trekken, maar de bal werd voorlangs geschoten. Hierna was het Mark de Bruin die in de 84ste minuut de verdediging van Blauw Wit open brak met een prachtige bal tussendoor op Jeffry Plaggenmarsch, die gaf de bal hard voor en Ronnie Hakkers stond als een echte spits weer op de juiste plek en de 3-1 was een feit. Jammer genoeg dachten we er met z’n allen weer te zijn en met onoplettendheid bij een corner van Blauw Wit kon de nummer 5 vrij inkoppen en werd de stand weer teruggebracht naar 1 doelpunt verschil. Dit mocht niet baten, want verder dan een vrije trap die vakkundig door onze verdediging werd weg gewerkt, kwam Blauw Wit niet meer. De scheidsrechter keek vervolgens op zijn horloge en blies voor de laatste keer deze middag op zijn fluitje.

Wederom weer geen wedstrijd met  schitterend voetbal, maar wel weer de drie punten in eigen huis gehouden. Vooral na de tweede helft een zeer verdiende overwinning, als je bekijkt dat er twee keer de lat is geraakt en één keer de paal. Wel verdiend, niet mooi. Hopelijk kunnen we volgende week uit tegen Wilhelminaschool wat meer strijd en passie laten zien, want dit zullen we wel nodig hebben om ook hier met de volle buit richting Bergentheim te rijden.