v.v. Bergentheim - DES Nijverdal

Vandaag stond de tweeëntwintigste wedstrijd van de competitie op het programma. Met nog 5 wedstrijden te gaan is het doel onveranderd. Het gevoel van de eerste helft van de competitie weer krijgen, de tweede plek vasthouden en zo fit mogelijk aan de nacompetitie beginnen. Die tweede plek moesten we vandaag beter in handen krijgen door thuis te winnen van DES uit Nijverdal. In elke linie was er vandaag een wisseling, maar het plan bleef hetzelfde. Druk naar voren zetten en zorgen dat DES niet aan voetballen toe kwam om zo kansen te creëren en doelpunten te maken.

De eerste kans van de wedstrijd werd dan ook door ons gecreëerd. Al was het wel uit een corner. Devin Prijs stond op de vijf meter zo vrij als een god in Frankrijk maar hij raakte de bal niet vol op het hoofd en de bal ging naast. Hopelijk voor de supporters heeft iedereen deze kans gezien, want deze kans bleek later een unicum. In de rest van de eerste helft konden we geen potten breken en werd er slap gevoetbald. In tegenstelling tot DES die wel liet zien dat het wilde winnen. In de 29ste minuut resulteerde dit in een corner voor DES, in de kluts bleef de bal liggen en werd binnen geschoten. Met de 0-1 achterstand werd het spel niet echt beter en was het DES die bepaalde. Zoals eerder genoemd werd er in de eerste helft niets gecreëerd en konden we gaan rusten.

Diegene die dachten dat het in de tweede helft niet meer slechter kon kwam bedrogen uit. In de eerste vijf minuten lieten we misschien iets zien van een wil om te winnen maar dit werd in de 51ste minuut al snel de kop in gedrukt door DES. Door een verkeerde uittrap kreeg DES balbezit en schakelde snel om in aanvallen. Uit een voorzet was het DES dat de bal in twee instanties kon inschieten en de 0-2 was een feit. Tel daar nog een communicatiefout tussen Niek Nijenhuis en Berry Noppers bij op, waarbij de spits van DES vrije doorgang kreeg en het staat 0-3. Binnen 2 minuten was de hoop op resultaat compleet weg en dit was aan alles te zien. Er zat geen idee meer in het spel, er was geen beleving en er was geen enkele aanspraak op de overwinning. In de 80ste minuut werd het dan ook nog eens 0-4 en bleek het voor Bergentheim kant een verloren middag.

Met een flink aantal wisselingen was de basis opstelling wel veranderd, maar dit mag nooit een excuus zijn om thuis met 0-4 te verliezen van een ploeg die strijd om degradatie. Complimenten voor DES die wel lieten zien wat beleving en inzet inhoudt en daardoor terecht met de drie punten naar huis gingen. Dat winnen ging vanmiddag dus even iets anders dan gedacht en we moeten volgende week tegen OZC laten zien dat het een incident was. Ondertussen is PH ook kampioen geworden en resteert voor ons de tweede plek.