V.V. Bergentheim - Juliana ‘32

Vandaag de laatste van drie thuiswedstrijden op rij. Niet zomaar een wedstrijd, maar een inhaalwedstrijd uit de tweede periode. Gelijkspel of winst betekent de tweede periode en dus het zogenoemde ´toetje’. Daarvoor moet er wel heel wat gebeuren, want vorige week hebben we voor het eerst na 3 wedstrijden weer de volle drie punten gepakt, maar dit was ook nipt. Daarom vandaag aan ons om te laten zien dat we de tweede periode ook echt verdienen.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden, schoten we dit keer uit de startblokken. Waar we de vorige wedstrijden vaak snel tegen een achterstand aan keken, waren wij het nu zelf de ploeg die snel op voorsprong kwam. Rob Wevers kwam via de linkerkant werkelijk waar voorbij vliegen en kroop naar binnen. Ronnie Hakkers koos positie bij de eerste paal, waardoor er een gat viel op het zestien meter gebied. Hier profiteerde Jeffry Plaggenmarsch van en vroeg de bal. De kreeg hij van Rob Wevers, vervolgens draaide hij naar zijn rechter en schoot. Het zal aan de stuiter hebben gelegen, maar de waar de bal niet goed werd ingeschoten, was het de keeper die over de bal heen ging. Waardoor we na vijf minuten al op een 1-0 voorsprong kwamen. Bergentheim kennende vonden we het nu wel prima en gingen we inzakken, gelukkig was het deze keer anders. We hadden nog steeds de drang naar voren en probeerden de snelle voorsprong zo snel mogelijk uit te breiden. In de 17de minuut slaagden we hier al in. Scheidsrechter van dienst constateerde een overtreding in het zestienmeter gebied, waar niet iedereen het mee eens was. Toch ging de bal op de stip en Ronnie Hakkers faalde niet. Na 17 minuten een 2-0 voorsprong, een luxe in vergelijking met de afgelopen weken. Maar Bergentheim zou Bergentheim niet zijn als het toch niet zou gaan ´inkakken´. Met een kopbal op de lat, een gemiste één op één kans en nog een aantal kansen voor Juliana, mochten we van geluk spreken dat we met 2-0 konden gaan rusten en Juliana vergat de aansluitingstreffer te maken. Of nog erger, want gezien de kansen kon het, de voorsprong over te nemen. Ondanks het slappe spel na de 2-0 gingen we dus wel met de snel verkregen 2-0 rusten.

In de rust werd het één en ander weer rechtgezet en de koppies weer wakker geschud. We moesten er voor zorgen dat Juliana niet meer in de wedstrijd kwam door proberen zelf de score uit te bouwen. Nick Buitenhuis, die na 19 wedstrijden en een paar korte invalbeurten weer zijn basisplaats had veroverd, gaf hier gehoor aan. Chiel-Jan Schuldink was degene die de diepgaande Nick Buitenhuis had zien vertrekken en gaf een steekpass precies op maat. Nick Buitenhuis nam de bal aan, omspeelde de keeper en schoot in de 50ste minuut de 3-0 tegen de touwen. Na deze goal was het verzet van Juliana wel gebroken en werd de wedstrijd uitgespeeld, na een paar mogelijkheden voor Juliana gebeurde er dan ook vrij weinig bijzonders meer. Behalve dat Erik ´Eggie´ Godeke maar liefst twee kansen kreeg om zijn eerste goal te maken in voor de hoofdmacht van Bergentheim. Ondanks flink gejuich van de medespelers, mocht het niet zo zijn. Erik Godeke staat nog steeds op nul goals, maar gelukkig zijn de drie punten wel voor Bergentheim. Dat betekent de tweede periode een een klein feestje in de kantine.

Nu is het zaak dat we de rest van de competitie de tweede plek stevig in handen krijgen en zorgen dat het voetbal van de eerste seizoenshelft weer terug komt. Zodat we met een goed gevoel de nacompetitie ingaan. Een mooie wedstrijd daarvoor staat aankomende zaterdag op het programma: de kanaalderby, uit naar Mariënberg.