V.V. Bergentheim – SVVN Nijverdal

Vandaag wordt de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld tegen SVVN uit Nijverdal. Voor ons dan ook gelijk de laatste kans om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. De laatste weken worden de punten weer gehaald en ook niet tegen de minste tegenstanders wat natuurlijk een goed teken is. Deze punten zijn wel gehaald met een gehavend elftal. Vandaag zijn de meeste spelers weer fit en kunnen we stellen dat we de laatste wedstrijd willen winnen om zo richting volgende week te werken.

Dat de meesten er weer waren leek niet echt goed te werken voor ons. Het leek net alsof iedereen dacht dat er geen scherpte en inzet hoefde te zijn. SVVN was daarom aan het begin van de wedstrijd ook steeds gevaarlijk in de omschakeling en achterin stond het nog niet zoals het normaal stond. Grote kansen werden gelukkig gekeerd door Rolf Timmer die ons op de been hield. Tot aan de 11de minuut. Jeffry Plaggenmarsch beging een compleet onnodige overtreding op de linker flank, wat resulteerde in een vrije trap voor SVVN. Uit de voorzet die volgde kreeg Niek Nijenhuis de bal onfortuinlijk op zijn scheenbeen en vloog de bal zo het eigen goal in. Er was voor ons dus werk aan de winkel. Gelukkig kregen we tijdens de wedstrijd ontzettend veel corners en was het dus ook geen toeval dat de gelijkmaker uit een corner viel. Nick Buitenhuis gaf de bal voor en Chiel-Jan Schuldink kon vrij inkoppen. In eerste instantie werd de inzet gekeerd, maar in de rebound schoot Chiel-Jan Schuldink de bal toch tegen de touwen en stond het 1-1. Daarna verliep de wedstrijd rommelig maar kregen we enorm veel kansen alleen mocht de bal er niet in. En ging de bal er wel in was het buitenspel.

In de rust was het voor ons dus zaak om rustig te blijven en er in de tweede helft ervoor te zorgen dat we de kansen wel gingen afmaken. Kansen bleven we ook in de tweede helft goed creëren en bij vlagen werd er goed gevoetbald. Dit resulteerde in de 57ste minuut in een voorsprong voor ons. Gertjan Merjenburgh zag Jeffry Plaggenmarsch diep lopen en bediende hem perfect met een lange bal. De keeper kwam nog uit maar Jeffry Plaggenmarsch was eerder bij de bal, omspeelde de keeper en kon de bal eenvoudig binnen schieten. 7 minuten laten werd de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot gegooid door Martijn Pouwels. Nick Buitenhuis ging in de zestien meter goed door en veroverde de bal. Hij gaf hem voor op Martijn Pouwels die goed voor zijn man kwam en de 3-1 binnen schoot. Had SVVN nog enige hoop, werd deze wel weggehaald door Nick Buitenhuis. Na een aantal kansen gemist te hebben, speelde hij zichzelf met een goede actie vrij voor de keeper en schoof de 4-1 binnen in de lange hoek. Dit was ook gelijk de eindstand.

Al met al een goede wedstrijd met een slap begin. Kansen werden gecreerd en enige opmerking die je kunt maken is het afmaken van de kansen. Volgende week spelen we de kwartfinale van de nacompetitie thuis tegen Swift 64. We hopen op veel support om nu wel via de nacompetitie te promoveren naar de tweede klasse!