v.v. Bergentheim - v.v. Kloosterhaar

Na een week rust en de winst van twee weken geleden op Juliana ’32 moesten we een goed vervolg geven aan deze mooie zege. Met nog vijf wedstrijden te gaan voor de winterstop willen we de volle 15 punten halen, zodat we de eerste seizoenshelft goed afsluiten. Onze eerste opdracht wordt dan ook om de drie punten thuis te houden in een altijd lastige derby tegen het nabij gelegen Kloosterhaar. Kloosterhaar staat na 7 wedstrijden op een mooi puntenaantal van 12 en staat na winst op gelijke hoogte met ons. Genoeg reden om niet zomaar aan te nemen dat de drie punten vanmiddag in Bergentheim blijven.

Gelukkig staat er aan onze kant een trainer die nog wel het een en ander van Kloosterhaar weet. De belangrijkste dingen zijn er in de bespreking naar voren gekomen, maar het kwam er gewoon op neer dat we vanuit onze eigen krachten moesten gaan voetballen. Na een rommelige warming-up, pakten we het aan het begin van de wedstrijd goed op. Er werd vanaf het begin hoog druk gezet en zaten er met het team fel bovenop. Dit resulteerde in het begin al gelijk in een grote kans. Martijn Pouwels kreeg in het zestienmeter gebied de bal en gaf hem op Ronnie Hakkers. Laatst genoemde tikte de bal goed door op Jeffry Plaggenmarsch die hem onfortuinlijk op de buitenkant paal schoot. Even later kreeg diezelfde Jeffry Plaggenmarsch, na rommelig werk van Kloosterhaar de bal op de linksbuiten. Hij gaf een voorzet op maat richting Ronnie Hakkers, die de bal knap richting goal kopte. In eerste instantie werd de inzet nog gekeerd, maar in de rebound was Ronnie Hakkers zeer scherp en schoot de bal achter de keeper, 1-0 Bergentheim. De wedstrijd kabbelde voort en Bergentheim kreeg een corner en dat staat dit seizoen gelijk aan gevaar. Via een korte corner ontving Ronnie Hakkers de bal, die hem vervolgens panklaar bij de tweede paal legt. Martijn Pouwels staat helemaal vrij en schiet de bal vervolgens, zeer beheerst, de 2-0 op het scorebord. Na naïef druk zetten en slap ingrijpen in de verdediging ontving Kloosterhaar dé kan om op 2-1 te komen, maar een goed keepende Rolf Timmer hield zijn doel met een knappe redding schoon. Na nog enige kansen, een halve omhaal van Martijn Pouwels die net doel mist, was het laatste wapenfeit van Bergentheimse kant voor Ronnie Hakkers. Wederom na goede druk van Bergentheim en slap spel van Kloosterhaar, ontvangt Ronnie Hakkers de bal op 20 meter. Hij draait richting goal, kijkt waar de keeper staat en wat volgt is een heerlijke stift van 20 meter over een boomlange keeper die te ver voor zijn goal staat. Een Ronnie Hakkers goal kunnen we wel zeggen, 3-0 en we gaan rusten.

Na een goede eerste helft, moet Bergentheim het in de tweede helft afmaken. Na een rommelige fase in het eerste deel gebeurd dit dan ook. Eerst speelt Rolf Timmer, ja u hoort het goed, onze keeper Rolf Timmer een man uit in eigen zestien, heeft daarna een prachtige pass op maat voor Jeffry Plaggenmarsch. Maar deze verzuimt om de bal zelf te maken en kiest voor een slechte pass op Ronnie Hakkers. Kans verkeken en kans op een assist voor Rolf Timmer verkeken. Maar met een traptechniek als deze, kan die niet heel lang uitblijven.

Nog voor de zestigste minuut werd het 4-0 door Gert-Jan Merjenburgh. Hij ontvangt de bal op het middenveld door een goede sliding van Martijn Pouwels. Neemt een keer aan en op de zestien haalt hij goed uit en schiet de 4-0 tegen de touwen. Ook de 5-0 komt van de schoen van Gert-Jan Merjenburgh en wel op eenzelfde wijze. Alleen nu door slap uitverdedigen van Kloosterhaar krijgt Gert-Jan Merjenburgh de bal op 16 meter en schiet wederom goed binnen. Hiermee is de eindstand bereikt en wordt de wedstrijd vervolgens uitgespeeld. Met op het eind nog een mooi debuut van Remco Tromp, die Ronnie Hakkers mocht vervangen.

Volgende week spelen we uit bij PH Almelo. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om bovenin te blijven meedraaien en PH niet te ver te laten uitlopen. We hopen op veel support vanuit Bergentheim om net zoals de afgelopen twee weken een goede pot voetbal neer te zetten en de winst mee naar huis te nemen.