V.V. Bergentheim – V.V. Voorwaarts

Vanmiddag de tweede thuiswedstrijd van de drie op rij. Omdat we wel van een dipje kunnen spreken, gaan we met z’n allen eerst terug naar de basis. Organisatie moet goed staan, vanuit daar druk gaan zetten om vervolgens in balbezit verzorgd en goed voetbal te spelen. Dit laatste bleek een moeilijke opgave, want het veld lag er op zijn zachtst gezegd  niet gunstig bij om goed voetbal op te spelen.

Dat bleek dan ook in de eerste helft, de bal stuiterde voort en voetballend kwamen we er niet doorheen. Daarentegen werd Voorwaarts wel een aantal keer gevaarlijk. Dat resulteerde (weer) in een snelle achterstand voor ons. In de tiende minuut kwam Voorwaarts er via de rechterkant doorheen, met een strakke lage voorzet richting de tweede paal schoot Voorwaarts in de tiende minuut de 0-1 binnen. Weer een matig begin, weer een achterstand en weer reparatiewerkzaamheden nodig vanuit onze kant. Deze werkzaamheden werden even later bijna vergroot, nu vanaf de linkerkant met een hoge voorzet. Chiel-Jan Schuldink was wel eerder bij de bal, maar kon niks anders dan de bal wegkoppen over eigen goal. Dit gebeurde echter niet hoog genoeg en hij kopte de bal hard op de lat. Geen goal, maar de bal viel wel terug op de vijf meter. Daar stond een speler van Voorwaarts klaar om de bal in te schieten, maar door enige haast schoot hij gelukkig hard over. In het verdere vervolg van de eerste helft probeerden we het wel, maar zonder resultaat. Behalve over de linker flank, waar Rob Wevers met zijn snelheid een aantal keer gevaarlijk door kwam, maar ook dit resulteerde niet in grote kansen. Tot in de laatste paar minuten van de eerste helft. Rolf Timmer zag vanuit een doeltrap Jeffry Plaggenmarsch diep lopen, deze biedende Rolf Timmer perfect en Jeffry Plaggenmarsch kwam door op de rechter flank. Hij zag Ronnie Hakkers aan de andere kant vrij lopen en bediende hem met een voorzet. Ronnie Hakkers bleef rustig en schoot met zijn linker de bal langs de keeper. Helaas zat er een stuiter in de bal waardoor er een hard geluid van de lat klonk en de bal omhoog en achter ging. De hatelijke 0-1 bleef op het scorebord staan en gingen we richting de thee met een achterstand.

Het moet anders, geen andere conclusie was mogelijk. Kansen moeten gecreëerd worden, om zo de achterstand om te buigen in een voorsprong, om vandaag wel de drie punten in huis te houden. Aan het begin van de tweede helft lieten we dan ook gelijk zien waarvoor we de tweede helft gingen voetballen. Het voetbal werd beter, al was het nog steeds lastig om het veld goed te bespelen. Gelukkig bestaan er in het voetbal nog de alom bekende dode spelsituaties. Ronnie Hakkers had een vooruitziende blik en gaf bij zijn corner vanaf de linkerkant aan dat iedereen bij de keeper moest gaan staan. Een bal richting de keeper dus, dit bleek goud waard te zijn. De keeper kon de bal niet pakken en het kunststoffen voorwerp bleef liggen. Chiel-Jan Schuldink bleek het scherpst en schoot de bal genadeloos hard binnen. In de 51ste minuut was de stand gelijk en belangrijker nog, we voelden dat er meer in zat. Dit bleek ook waar, alleen moesten we wel oppassen voor een opleving van Voorwaarts. Na de gelijkmaker leek het wel dat wij weer even een dutje aan het doen waren, waardoor Voorwaarts twee keer gevaarlijk kon worden. Na dit overleefd te hebben, was het antwoord aan ons. Nu via een ‘veldgoal’. Chiel-Jan Schuldink gaf met een puntgave lange bal de bal aan de vrij staande Rob Wevers. Deze zocht weer eens de achterlijn op en zag Ronnie Hakkers in het midden vrij staan. Een voorzet op maat zorgde ervoor dat Ronnie Hakkers de bal voor het intikken had en faalde vervolgens niet. In de 69ste minuut hadden wij gedaan waar we in de tweede helft voor voetbalde, de achterstand ombuigen in een voorsprong. 2-1 en de wedstrijd werd uitgespeeld. Echt groot gevaar kwam er van beide kanten niet meer en de scheidsrechter floot af.

Eindelijk weer de drie punten aan onze kant gebleven. Na weer een matige eerste helft, hebben we in de tweede helft weer een beetje laten zien wat we kunnen. Waardoor we weer drie punten kunnen bijschrijven aan ons totaal en we met het gevoel van de tweede helft richting volgende week moeten gaan. Een wedstrijd uit de tweede periode, waarbij we met een punt de tweede periode veroveren. Natuurlijk spelen we niet voor een punt en gaan we ook deze wedstrijd voor winst, thuis tegen Juliana ’32. Zodat we na die tijd de hopelijk de winst in de tweede periode kunnen vieren.