V.V. BERGENTHEIM VR1 DENDERT DOOR

Na een fantastische 1e seizoenshelft en de winterstop mochten we eindelijk weer een competitiewedstrijd spelen.Vandaag tegen de nummer laatst , Achilles 1894 uit Assen.Een ploeg die zeker niet moeten onderschatten.

Vandaag missen we Lotte en Bianca. Maar hebben een brede selectie en nog steeds 14 fitte speelsters. Vol goede moed beginnen we aan de wedstrijd en zetten de tegenstander direct onder druk. Dit levert ons direct een doelpunt op. Rianne geeft de bal aan Fenanda. Deze schiet de bal op de keeper. Maar de keeper laat los en Fenanda kan alsnog de 1-0 binnen tikken. Een fantastisch begin van de wedstrijd.We blijven drukken maar zijn veel te slordig in de passing. In de 8e minuut krijgt Achilles, uit het niets, zijn 1e kans en weet deze ook nog te benutten. En dus staat het alweer gelijk. We staan weer met beide benen op de grond.We voetballen prima maar het tempo is veel te laag. Toch creëren we wel kansen. Zo raakt Daniela in de 25e minuut de lat. In de 40e minuut profiteert Marleen van een fout van de keeper en weet de 2-1 te maken. We krijgen hierna nog 2 kansen maar we gaan uiteindelijk met 2-1 de rust in.

In de rust wordt er goed geëvalueerd en de boodschap is duidelijkHet tempo moet omhoog en we moeten de ploeg kapot spelen.

Na de rust komen we goed uit de startblokken. Het tempo gaat flink omhoog en we beginnen lekker te voetballen. In de 47e minuut resulteert dit in de 3-1. Rianne maakt een voorzet van Miranka beheerst af. De keeper is kansloos. Hierna regent het kansen. En niet alleen kansen. Het wordt behoorlijk slecht weer en dat komt het voetbal niet ten goede. Maar we krijgen genoeg mogelijkheden waaronder een actie van Daniela die 3 vrouwen omspeelt maar uiteindelijk strandt. Ook een schot van Syl gaat net naast. Zelfs wordt er nog een goal van Marleen wegens buitenspel afgekeurd. In de 80e minuut komt Marleen in balbezit na een fout in de verdediging bij Achilles. Marleen plaatst de bal netjes in de hoek, 4-1. Een van de spaarzame momenten dat Achilles gevaarlijk is levert een corner tegen op. En zowaar deze gaat erin, 4-2. We laten ons niet kisten en blijven gaan. Uiteindelijk weten wij voor Achilles, volledig geflatteerd, in blessuretijd nog de 4-3 te maken. Dit was ook de eindstand. Wederom een gewonnen wedstrijd.

Voor ons een zeer productief weekend omdat we zelf de 3 punten hebben gepakt, terwijl onze directe concurrent wederom 2 punten laat liggen. Volgende week hebben we een vrij weekend maar de 14e spelen we, om 14.30 uur, weer thuis tegen Musselkanaal VR1. Tot dan.