V.V. Bergentheim VR2 - Achilles E VR1 (16-09-2017)

Daar waar 2 weken geleden de wedstrijd gestaakt is omdat we met 9 man overbleven, was afgelopen zaterdag tegen Achilles E VR1 de complete selectie aanwezig, welgeteld 16 (!) man. Alleen dit was al 3 punten waard. Nu de wedstrijd zelf nog.

Aangezien Bert en Marjan afwezig waren, werd onze leider Ryan voor de leeuw(inn)en gegooid. Een van onze nieuwste aanwinsten, en deze zaterdag stond hij er alleen voor. Gelukkig voor Ryan waren Rick v/d Pijl en onze vlagger Gerben Snippe daar om hem te ondersteunen. De prima fluitende scheidsrechter Mannes floot af en we konden op jacht naar de 3 punten. Voor een van onze andere nieuwe aanwinsten Kelly Otten was de wedstrijd helaas van korte duur dankzij een enkelblessure. Daardoor mocht Daphne halverwege de 1e helft al invallen. Het was een  zeer spannende wedstrijd tussen twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Dit ondanks het klasseverschil (wij 5e klasse, zij 4e klasse). Het ging dus gelijk op met aan beide kanten aardig wat kansen. Hier hadden beide teams niks aan, aangezien de keepers uitstekend stonden te keepen. Chiara heeft ons een paar keer knap weten te redden. Ruststand 0-0.

De 2e helft begon goed, hier en daar een paar kansen van Banthum, maar dit mocht helaas niet baten. Ik heb gisteren de tijd genomen om het verslag van Achilles eens door te lezen. Ik citeer: "Op het veld aangekomen in Bergentheim werden we gedropt op veld 3. Ik moet zeggen dat het veld er redelijk bij lag. Weinig zand en veel gras, de ingrediënten voor een mooie sliding waren dus aanwezig. Daphne heeft zich dan ook mooi uit kunnen leven." En dat heeft de nr 2 van Achilles inderdaad gedaan. Begin 2e helft heeft ze zich d.m.v. een smerige tackle even flink uitgeleefd op de enkels van onze Sharon het ......kanon. Resultaat: einde wedstrijd voor Sharon.

Ik citeer nogmaals uit het verslag van Achilles: "Tegenover ons stond een fysiek aanwezige ploeg. Ik zeg aanwezig om dat sterk niet in voorgaande zin hoort. Onbenullige voetballers die zelf niks kunnen incasseren". Ik moet toch wel vermelden dat dat incasseren ons wél goed afging, aangezien menig speler van de benen werd gemaaid door de 'onbenullige grasmaaier' nr 2. Dit tot woede en ergernis van onze spelers. Vanaf toen werd de wedstrijd inderdaad fysieker, maar bleef het tot aan het laatste fluitsignaal toch aardig sportief. Eindstand 0-0. Al met al tevreden met een punt, dit was terug te zien aan het aantal alcoholische versnaperingen wat in de derde helft werd genuttigd. Volgende week zijn we vrij, zaterdag 30 september mogen we om half 11 uit naar HHC VR3 voor onze eerste competitiewedstrijd. Tot dan!

-Beckie