v.v. Kloosterhaar - v.v. Bergentheim

2 februari 2019, Kloosterhaar, half 3. Dat is wanneer het moet gebeuren, V.V. Kloosterhaar tegen V.V. Bergentheim. Alleen aankomend op sportpark Moscou zijn er nog wel enige twijfels. Waar de A1, tegenwoordig JO19-1, in de hevige sneeuw al begonnen is aan de kwartfinale van de beker (helaas is die wedstrijd verloren gegaan), was het voor ons hopen dat de sneeuw niet bleef liggen en we de wedstrijd gewoon konden beginnen, al dan niet op het kunstgras. Dit was dan ook het geval, de wedstrijd ging door, maar dan wel op het voor niet iedereen fijne namaak gras.

Nep gras of niet, ook deze wedstrijd willen we winnen om zo nog enigszins druk te houden op het tot nu toe ongenaakbare PH Almelo. We begonnen de wedstrijd dan ook goed, de bal werd in de ploeg gehouden en af en toe werd de diepte gezocht om een aanval op te zetten. De trainer had tot nu toe gelijk gekregen over het spelbeeld. Wij mochten de bal hebben en Kloosterhaar zakte in. Maar zoals altijd bij Kloosterhaar moet je er verdacht op zijn dat ze uit het niets een contra op kunnen zetten en met 2/3 man weg zijn. Voor ons dus zaak om vanuit het goede voetbal snel de verdediging van Kloosterhaar te slechten, wat ons al snel lukte. In de 12de minuut was het, na goed combinatiespel, Rob Wevers die over de linkerflank werd vrij gespeeld en een perfecte voorzet afleverde bij de vrij staande Jeffry Plaggenmarsch. Wat deze vervolgens deed is om dit moment bij niemand nog bekend. Maar waar hij op knie hoogte de bal ‘gewoon’ kon intikken, besloot Jeffry Plaggenmarsch de bal compleet verkeerd te raken, de bal op de punt van zijn schoen te laten vallen en deze vervolgens zeer fortuinlijk met een tergend langzaam boogje in het doel te laten vallen. Hoe de bal erin is gegaan heeft niemand het meer over, feit is wel dat de 0-1 op het scorebord staat. Wat er vervolgens met de wedstrijd gebeurde was voor niemand leuk. De 11 spelers aan de kant van Bergentheim dachten dat we er met een 0-1 stand al waren, Kloosterhaar zette ook niet echt druk en de eerste helft kwam gelukkig ten einde.

In de rust werd er met iedereen besloten om wel druk te houden om zo snel mogelijk de 0-2 te maken. Maar dit ging toch weer even anders dan gepland, Bergentheim kwam niet aan voetballen toe, Kloosterhaar probeerde het wel maar kwam ook niet tot grote mogelijkheden. De supporters die hadden gehoopt dat het voetbal vanmiddag in Kloosterhaar verwarmend was, kwamen van een koude kermis thuis. Dat er in dit verslag nog een tweede alinea aan besteed is, is eigenlijk al teveel moeite. Alleen in de 60ste minuut was Kloosterhaar heel dicht bij de gelijkmaker. Een puntgave voorzet vanaf de rechterkant, werd alleen niet op waarde geschat en werd over geschoten. Gelukkig voor ons bleef het dus 0-1. Door een gedwongen wissel, Gerbert “Appie” Willems werd vakkundig door de aanvoerder van Kloosterhaar uit de wedstrijd geschopt, kwam Remco Tromp in het veld. Hij viel goed in en zorgde nog een beetje voor een aanvallende impuls. Maar de kansen die werden gecreëerd werden door een gebrek aan concentratie of overzicht allemaal gemist. Persoonlijk ben ik van mening dat Henk Buitenhuis in één bericht het verslag van deze wedstrijd had samengevat:

Kloosterhaar – Bergentheim
12 min Jeffry Plaggenmarsch
Einde. Zeer moeizaam.

Desalniettemin zitten de drie punten (gelukkig) weer in de spreekwoordelijke tas en kunnen we komende week de ogen richting op Blauw-Wit 66. De hekkensluiter komt op bezoek op het mooie sportpark Moscou. Hopelijk is het weer en het voetbal volgende week een stuk beter om ervoor te zorgen dat we ook deze wedstrijd met winst kunnen afsluiten.