Verslagen eerste elftal

22 september was dan eindelijk de start van de competitie. In de voorbereiding hebben we nuttige wedstrijden gehad, waardoor de nieuwe trainer Bert Snippe kon zien wat voor vlees hij in de kuip heeft en kon de groep wennen aan de nieuwe ideeën van de trainer en de geheel  vernieuwde technische staf! Gelukkig werd Gerrit Slot wel binnen boord gehouden, waardoor er toch nog 1 vertrouwd gezicht was! We begonnen deze regenachtige zaterdag uit bij Blauw Wit Holten, die na een jaar 2e klasse weer terug waren gekeerd naar de 3e klasse! Gelijk een mooie graadmeter. Deze wedstrijd hebben we veel gedomineerd maar ook een fase gehad waarin we het ons zelf moeilijk maakten en de tegenstander liet geloven dat ze wat konden halen! Uiteindelijk stond er na 90 minuten een 1 – 5 op het scorebord, waardoor we met een goed gevoel terug reden naar Banthum. Doelpuntenmakers waren 2x Ronnie, 1x Chiel-Jan, 1x Rob en 1x Marthijn.

Op 29 september stond de 1e thuiswedstrijd op de agenda, dit was het moment om ons te presenteren aan ons hondstrouwe publiek. Dit betekende ook het officiële thuisdebuut van onze nieuwe keeper Rolf Timmer, klein van stuk maar groots in z’n daden!!  Deze zaterdag was de Wilhelminaschool de tegenstander, hierin werd met 4-0 gewonnen. We lieten zien op de goeie weg te zijn! Doelpuntenmakers 3x Ronnie en 1x Gert-Jan.

Op 6 oktober wederom een thuiswedstrijd, dit keer kwam Hellendoorn op bezoek! Deze ploeg liet ons het spel maken, deden niets anders dan verdedigen en lieten alles over aan hun voorwaartsen. Nadat wij diverse kansen hadden gemist scoorde Hellendoorn uit een vrije bal! Hierna werd er nog van alles geprobeerd maar zo makkelijk als er in de weken hiervoor gescoord werd zo moeizaam ging het vandaag,  met als resultaat een 0 – 1 nederlaag! Totaal onnodig want we waren duidelijk de betere ploeg maar uiteindelijk vergeet je jezelf te belonen. Helaas op naar volgende week waarin SVVN in Nijverdal ons verwacht!

Vandaag waren we te gast op een zonovergoten Sportpark Groot Lochter, bij SVVN. We starten weer met dezelfde 11 als de laatste weken. Een matige start, we stonden binnen 2 minuten achter met 1 – 0. Nu kan dit je beter nu overkomen dan in de laatste minuut maar het is wel zuur! Hierna gingen we wel voetballen en had Rob hem niet in de 4e versnelling staat maar in de Sportstand. Keer op keer snelde hij langs de back en leverde voorzet na voorzet af, alleen vergaten we te scoren en als we een keer richting doel kopten werd de bal van de lijn gehaald of gekeerd door de goedkeepende keeper van S.V.V.N. Toen het rustsignaal klonk was het nog 1 – 0, waren wij de bovenliggende partij alleen vergaten we dus te scoren. Tevens ontbrak er wel wat gif bij ons, we lieten ons toch te makkelijk de “keessuh v.d. stoetuh vreetn”.  Na rust kwamen we wat getergd uit de rust, we creëerden gelijk kansen maar het duurde nog  20 minuten toen eindelijk de verdiende 1 – 1 viel. Mark de Bruin kreeg de bal, vanuit een ingooi, en draaide op fantastische wijze (deed de me denken aan z’n pa in z’n nadagen van z’n carrière bij de v.v.) liep vervolgens door en zette Ronnie d.m.v. een fantastische steekbal vrij voor de keeper. Ronnie tikte vervolgens de bal zeer vakkundig langs de keeper. Hierna gingen we op jacht naar de winst. We namen meer risico’s waardoor er ook ruimte werd weggegeven en ook S.V.V.N. kansen kreeg maar onze gele panter hield vakkundig de ballen uit z’n doel. We moesten wachten tot de 90e minuut en toen ging Jeffrey uitstekend langs z’n tegenstander in de 16 en deze kon niets anders dan hem over de knie leggen, waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. Pingel! Deze werd opgeëist door Ronnie H. Hij stuurde de keeper de andere hoek in waardoor de 1 – 2 op de borden verscheen.  Dit werd vervolgens over de streep getrokken! Een moeizame maar wel verdiende overwinning!! De balans na 4 wedstrijden is 9 punten en voetballend staan we er goed voor, alleen we zullen wel elke wedstrijd vol gas moeten en zorgen dat we vanaf minuut  1 uit het juiste vaatje tappen!!! Volgende week een thuiswedstrijd tegen mijn buren Quick 20 uit Oldenzaal. Ook een  ploeg die bovenin zal meedraaien dus het beloofd een mooi pottie te worden op sportpark Moscou!!!