Voetbalquiz groot succes

Afgelopen vrijdag werd in de kantine de eerste voetbalquiz gegeven die compleet georganiseerd was door de activiteitencommissie.

Vrijdagavond streden 16 teams van twee personen om de titel voetbalkenner van v.v. Bergentheim. Tussendoor waren er nog een aantal individuele prijzen te winnen met het zogenoemde rode kaart/gele kaart spel. Bij dit spel was er telkens een vraag waar er gekozen kon worden tussen een rood antwoord (rode kaart) en een geel antwoord (gele kaart). Na de vraag moest de keuze gemaakt worden welke kaart er opgestoken werd. In totaal waren er drie rondes en deze werden gewonnen door Daan ten Brinke, Pepijn Ringenier & Dennis Hofsink.

De voetbalquiz zelf bestond uit drie rondes die totaal 75 vragen bevatte. Na deze drie rondes werd er een klassement opgemaakt en mochten de acht beste team strijden in een spannende knock out fase om de velbegeerde twee finale plekken. Na de halve finales waren de teams Newcastle and Hove Argyle (Robbert Reinders & Roy Potgieter uit Bruchterveld) & Lepie & Lepie (Gert Pullen & Arnoud Mannessen) de finalisten. Waar Bruchterveld in competitie verband nog nooit van Bergentheim gewonnen had kon het nu tijdens de voetbalquiz zo maar eens anders worden. Tijdens de voetbalquiz ging de 2e plaats immers ook al mee naar Bergentheim. Dus de jongens van Bruchterveld wouden zeker proberen dit te verbeteren. De finale moest een soort van penalty race voorstellen waar beide teams om en om een vraag kregen en deze dan moesten beantwoorden. Na de loting mochten Lepie & Lepie hun eerste 'penalty' nemen. Beide heren wisten het antwoord niet waardoor Newcastle dus al snel een voorsprong kon nemen in deze finale. Maar zij wisten ook niet het antwoord op de eerste vraag. Na acht vragen was de stand inmiddels 2-2 zodoende kon er na de reguliere serie al een winnaar komen maar moest één van beide teams wel een juist antwoord geven. Lepie & Lepie wisten het antwoord op hun vijfde en laatste vraag niet waardoor Newcastle op matchpoint kwam. Na lang overleg werd uiteindelijk het juist antwoord gegeven. Waardoor Robbert & Roy de winnaars zijn van deze eerste voetbalquiz.

Voor een eerste keer was deze voetbalquiz een groot succes en wij hopen dan ook dat het volgend jaar een groter succes zal worden!

Wij willen iedereen bedanken voor de deelnme dit jaar. In het fotoalbum staan nog een aantal foto's van de avond zelf.