Wedstrijd na 40 seconden beslist

RKSV Rijssen vs. Bergentheim, dat wat het affiche van afgelopen zaterdagmiddag. De lente heeft Nederland inmiddels weten te vinden dus er kon gevoetbald worden onder heerlijke omstandigheden met een lekker zonnetje en een zeer aangename temperatuur. Ook deze middag was er voor Bergentheim maar 1 opdracht: winnen, maakt niet uit hoe en hoeveel, alleen de drie punten tellen om zo nog altijd hoop te houden op plek nummer 1… In de wetenschap dat ON vandaag op bezoek moest bij nummer 3 Quick ’20 kon Bergentheim alleen maar goede zaken doen bij winst: of inlopen op ON of de tweede plek steviger in handen gaan nemen. Daarvoor diende er natuurlijk wel eerst gewonnen te worden van RKSV.

RKSV speelt, net zoals vorig seizoen, een moeizaam en is nog steeds niet veilig voor lijfsbehoud. Bergentheim kon dus een tegenstander verwachten met veel inzet, strijd en passie.

De wedstrijd zelf. Een erg inhoudelijk verslag kan ik er dit keer niet van maken. RKSV schreef in haar wedstrijdverslag dat het eigen hoofdveld niet al te best was. Toegegeven, ons hoofdveld is ook echt geen biljartlaken maar het veld in Rijssen leek, met alle respect, niet op een voetbalveld. Het was, u gelooft het of niet, onmogelijk om een bal in te spelen zonder dat deze echt alle kanten op stuiterde. Een bal over 5 meter, een bal over 25 meter of een simpele dribbel, niets was eigenlijk mogelijk. Zelfs de grootste kunstgrashater zou zonder twijfel kunstgras verkiezen boven dit “veld”. Zoals ik het verslag al begon: alleen winnen telt, onder welke omstandigheden dan ook.

Bergentheim begon fantastisch aan de wedstrijd. Een lange bal van achteruit, eigenlijk de enige mogelijkheid om fatsoenlijk de bal voorin te krijgen, leverde direct gevaar en een doelpunt op. Het was evenals vorige week Michiel Mannessen die verantwoordelijk was voor de bal op maat en het was evenals vorige week Jeffrey Plaggenmarsch die verantwoordelijk was voor de voorzet op maat. De voorzet kwam terecht bij Nick Buitenhuis en hij schoot de bal hard en hoog in het lege doel, 0-1 na 39 seconden, een droomstart.

Verder dan dit kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Bergentheim was eenvoudig 2-3 klassen beter dan RKSV. Bergentheim kreeg in de eerste helft weinig tot geen uitgespeelde kansen, balbezit verhouding zal 90% - 10% zijn geweest in het voordeel van de groen-witten. RKSV kwam amper van eigen helft af maar door het onbespeelbare veld was er van goed voetbal geen sprake, al was dit niemand kwalijk te nemen.

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Bergentheim met het overwicht, RKSV hield tegen, dit deden ze met veel inzet en passie zoals verwacht. Bergentheim kreeg nu wel vele mogelijkheden alleen stond het vizier duidelijk niet scherp afgesteld. Doordat het slechts 1-0 bleef was het altijd oppassen voor een eventuele gevaarlijke uitbraak van de Rijssenaren.

10 minuten voor tijd kroop Bergentheim even door het oog van de naald. Vanaf een meter of zes kon een aanvaller van RKSV redelijk vrij inschieten, echter hij kwam niet verder dan een zacht rolletje, het had zomaar 1-1 kunnen staan. Dat dit geheel onverdiend zou zijn geweest daar was iedereen het wel over eens.

Zo deed Bergentheim wat het moest doen, winnen en werden er wederom drie punten bijgeschreven, de vijfde overwinning op rij.

ON wist knap te winnen, 0-3 uit bij Quick’ 20 waardoor de voorsprong van 2 punten op Bergentheim bleef staan en ON kan uitlopen naar 5 punten voorsprong wanneer ze de inhaalwedstrijd tegen RKSV winnend weten af te sluiten.

Volgende week ontvangt Bergentheim op Sportpark Moscou Hellendoorn, aanvang 14:30 uur.