Weer een jongen van de club

Rechtstreek overgenomen uit het sportgedeelte van de Stentor (1-2-2017)

In de rubriek 'de Winter(s)topscorer’ komen de vijf meest scorende spelers uit de regio aan het woord. We tellen daarbij terug van vijf naar één. Vandaag nummer één: Nick Buitenhuis van Bergentheim (24 doelpunten).

Het getal 24 flirt met het voorstellingsvermogen. Toch blijft de maker van dat aantal doelpunten, Nick Buitenhuis (20), er opvallend koeltjes onder. Dat hij een dozijn treffers in Rijssen tegen de touwen schoot (vijf tegen RKSV en zeven tegen Rijssen Vooruit, GW) ligt daar aan ten grondslag. ,,Ik herinner me nog dat we in de rust bij Rijssen Vooruit naar de kleedkamer liepen. Sommige tegenstanders wilden liever stoppen, maar ik dacht alleen maar aan het feit dat ik in de tweede helft mijn gemiddelde kon opvijzelen.” Die gretigheid, gekoppeld aan een uitstekend spelinzicht, zorgen ervoor dat Buitenhuis zichzelf aan het einde van menig aanval ziet. Zelf roemt hij vooral de jongens om hem heen. ,,Ik ben geen spits die van alles creëert, maar moet het vooral van mijn medespelers hebben. Achter mij, ‘op 10’, staat Ronnie Hakkers. Nog voordat Ronnie de bal krijgt, weet ik wat hij er mee gaat doen. We zijn enorm op elkaar ingespeeld en dat geldt ook voor de jongens die op de flanken staan.” Zijn mooiste goal maakte Buitenhuis tegen Wilhelminaschool. Jeffrey Plaggenmarsch, rechtsbuiten, kreeg van Buitenhuis de opdracht om die bal maar gewoon voor te slingeren in plaats van terug te spelen op de rechtsback. ,,Ik knikte ‘m goed binnen. Gewoon, precies zoals we hadden afgesproken.”

Magneet

Op de een of andere manier heeft Nick Buitenhuis de gave ontwikkeld om ballen als een magneet naar zich toe te zuigen. Opgegroeid in Bergentheim werd hij op zijn achtste gescout door FC Emmen. Als D-pupil verkaste hij naar de roodwitten, om als B-junior naar FC Zwolle te gaan. Via HHC kwam hij vier seizoenen geleden weer in Bergentheim terecht. ,,Aan de ene kant is dat prettig, omdat ik iedereen hier goed ken. Aan de andere kant voel ik toch ook wel een soort druk. Ik kom tenslotte van een BVO en er wordt wat van me verwacht. Ik ben dus blij dat ik dit seizoen zo van waarde kan zijn, ook al staan we in mijn ogen nog niet hoog genoeg.”

De ploeg van trainer Arjen Plessen staat derde in 3D. Alleen Voorwaarts Vriezenveen en Oranje Nassau Almelo doen het beter. ,,Tegen beide teams verloren we uiteindelijk met 1-3. Na de winterstop moeten we dat recht zetten.” Buitenhuis acht de kans klein dat de 50 treffers in zicht komen. ,,Als de teller net boven de 35 stopt, ben ik al tevreden. Maar het liefst word ik natuurlijk gewoon kampioen.”