Wilhelminaschool - v.v. Bergentheim

De opdracht vandaag was duidelijk, winnen tegen Wilhelminaschool, Quick '20 die punten laat liggen en wij hebben de tweede periode binnen. Hoe mooi zou dat zijn. Jammer genoeg kregen we tijdens de bespreking te horen dat "bloemen te koop zijn, maar punten niet", aldus Bert Snippe. Al hadden we dat wel graag gedaan, want een uitwedstrijd tegen een immer strijdend Wilhelminaschool is altijd moeilijk. Zorgen dat we de eerste 10 minuten de organisatie goed op orde hebben om vervolgens de aanval te zoeken was het strijdplan. Met een goede sfeer en een gezellige busreis gingen we richting Hengelo, waar om half 3 de wedstrijd begon. 
 
De eerste 10 minuten werd dan ook de spreekwoordelijke kat uit de boom gekeken. Op het moeilijk te bespelen veld was het Bergentheim dat de bal rond liet gaan en af en toe de aanval zocht, echt grote kansen kwamen hier alleen nog niet uit. Wilhelminaschool deed er alles aan om de goal te voorkomen en schuwde de duels dan ook niet, wat een interessante wedstrijd op leverde. Waar wij de aanval zochten, was het net zoals vorige week de tegenstander die op voorsprong kwam. Vanaf onze linkerkant kwam Wilhelminaschool er in de 23ste minuut door en kon een voorzet geven. De voorzet werd vanaf de penaltystip op goal geschoten, Berry Noppers stond op de goede plek en hiel de bal tegen. Helaas kon hij de bal niet klemmen en bleef de bal op een meter van de goal liggen en was het Wilhelminaschool die het snelst reageerde en de bal achter Berry Noppers schoot. Weer begon de wedstrijd niet slecht, maar weer kwamen we wel met 1-0 achter. Wat er volgde was een legio aan kansen voor de kant van Bergentheim. Kans één Jeffry Plaggenmarsch onderschepte een terugspeelbal vanaf de linksback en kon zo één op één richting de keeper, dit lukte nog wel maar de afronding was zeer matig. Waar de korte hoek werd gezocht, lag de keeper al in de weg en verwerkte de inzet tot corner. Kans twee Gertjan Merjenburgh kreeg na een mooie aanval de bal klaargelegd op de zestien meter. Met een geplaatst schot zocht hij de lange hoek. De keeper was verslagen maar pech voor ons, de paal stond de gelijkmaker in de weg. Kans drie een voorzet van Rob Wevers belande achterin de zestien voor de voeten van Ronnie Hakkers, deze nam de bal perfect aan richting goal probeerde de bal in de lange hoek te plaatsen, maar irritant langzaam stuiterde de bal precies langs de verkeerde kant van de paal. Naast deze 3 honderd procent kansen, waren er nog een tal van kleine kansen. Bij al deze kansen bleef het resultaat uit, waardoor we gingen rusten met een 1-0 achterstand. 
 
Tijdens de thee was de conclusie dat er twee dingen beter moesten. Ten eerste, gelijk de belangrijkste, de kansen moesten worden afgemaakt. Ten tweede moest de organisatie iets beter staan. Als we de kansen die we in de eerste helft bleven creëren, moest het in de tweede helft wel goed komen. Deze opdracht konden we helaas maar 10 minuten volhouden. Na deze 10 minuten leken we het aardig benauwd te krijgen en gingen we steeds meer met z'n allen ten aanval, waardoor het soms best chaotisch was. Een overvol zestienmeter gebied van Wilhelminaschool tot gevolg en af en toe een schot op goal. Maar deze kansen gingen ook weer naast, of de keeper stond weer op de goede plek. Wilhelminaschool hield in ieder geval stand en de voor ons hatelijke 1-0 bleef staan. Omdat het de laatste 15 minuten van onze kant wel heel aanvallend was, kreeg Wilhelminaschool 3 tot 4 opgelegde kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Voorin hadden ze alle ruimte en speelden dit tot onze keeper goed uit. Berry Noppers vond het alleen nog niet tijd om de wedstrijd te verliezen en gaf alles om de grote kansen tegen te houden. Of wel met Berry zijn alom bekende ´lange stelten´, of wel door gewoon goed keepers werk hield hij Bergentheim hoogst persoonlijk in leven. De scheidsrechter had deze middag geen afspraken meer staan, waardoor er maar liefst 7 minuten blessuretijd bij kwam. Waar de één zou zeggen dat je geluk moet afdwingen, zal de ander zeggen dat geluk je overkomt. Geen idee wat de waarheid is, maar één ding is wel zeker het geluk was vanmiddag aan onze zijde. In minuut 90+7 kregen we een vrije trap aan de zijkant van het veld. Voor de verandering stonden alle manschappen weer in het zestienmeter gebied van Wilhelminaschool, deze keer inclusief Berry Noppers. Rob Wevers draaide de bal goed richting de tweede paal. Hier stond Chiel-Jan Schuldink klaar om de bal te verlengen en in de lange hoek te leggen. Grote vreugde aan onze kant, want de gelijkmaker was toch gemaakt. 1-1 en de aftrap erna was een formaliteit, want de scheidsrechter floot daarna snel af. 
 
Een deceptie voor Wilhelminaschool die vond dat er teveel blessuretijd was bij gekomen. Waar wij het in de eerste helft hadden moeten beslissen met onze kansen, was het Wilhelminaschool de ploeg die het in de tweede helft had moeten afmaken. Voor ons dus geluk dat de scheidsrechter zo lang liet door spelen en onze aanvoerder, als verdediger, zijn zevende goal van het seizoen maakt. Achteraf is een gelijkspel misschien wel de juiste eindstand. Alleen jammer dat we van tevoren al wisten dat de drie punten dus niet te koop waren. Dit hadden we anders graag gedaan, want al onze concurrenten lieten punten liggen. PH speelde gelijk tegen DES en Hellendoorn en Quick verloren beide hun wedstrijd. Helaas wisten we hier dus niet optimaal van te profiteren, maar grote schade hebben we ook niet opgelopen. Komende twee weken zijn we vrij om vervolgens op 9 maart de competitie weer te hervatten met een uitwedstrijd tegen directe concurrent Quick'20. Hier moeten we weer laten zien wat we waard zijn om zo een goed resultaat neer te zetten. Saillant detail na vanmiddag, 30 maart spelen we thuis tegen Juliana, wat de laatste wedstrijd uit de tweede periode wordt. In deze periode strijden we nog met Mariënberg en Quick'20 om plek één. Mochten we de wedstrijd tegen Juliana winnen, dan is de tweede periode voor ons een feit.