Zaal 2 pakt eerste driepunter van het seizoen tegen DETO 1

Afgelopen woensdag speelde Zaal 2 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen DETO uit Vriezenveen. Vorige week dinsdag werd het kennismakingsduel in de 3e klasse afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Gisteravond wist Zaal 2 wél te winnen en blijft daarmee ongeslagen in de 3e klasse.

Zaal 2 ging flitsend van start. Na wat aanvallen over en weer werd het kort achter elkaar 1-0 en 2-0. Beide treffers kwamen van de linker van Nick Buitenhuis. Heel lang kon Bergentheim niet van de voorsprong genieten. Door gaten in de verdediging en het verkeerd uitstappen werd er 2x vrij makkelijk gescoord waardoor het weer gelijk stond; 2-2.

Daarmee liet DETO al zien dat het een taaie tegenstander is voor Bergentheim. Toch was het Zaal 2 dat opnieuw de leiding nam. Een mooie aanval werd door Jeffry Plaggenmarsch onberispelijk hard tegen de touwen geschoten. Opnieuw kon er niet lang genoten worden van de voorsprong. DETO scoorde al snel de 3-3. Wederom deed Zaal 2 er een schepje bovenop en opnieuw kwam het op voorsprong. Een strakke voorzet van Jeffry werd door Robert Bril met zijn chocoladebeen tegen de touwen gejast. Daar bleef het niet bij want snel na de 4-3 voorsprong werd de score uitgebouwd. Jeffry was opnieuw op het eindstation van een goedlopende aanval; 5-3.

Opnieuw de koppen bij elkaar gestoken en elkaar beloofd om niets meer weg te geven achterin. Dit ging een aardige tijd goed maar toch moest Bergentheim opnieuw vissen. Waar Bergentheim snel achter elkaar tweemaal wist te scoren, deed DETO dat ook en zo stond er met nog ongeveer 10 minuten te spelen een 5-5 tussenstand op het scorebord. DETO kreeg door opnieuw een achterstand gemakkelijk om te buigen naar een gelijke stand natuurlijk het meeste vertrouwen en dit resulteerde in de eerste voorsprong voor de uitploeg. Zo stond er met nog maar ongeveer 5 minuten te spelen 5-6 op het scorebord.

De tactische wissel die daarop volgde kon niet beter uitpakken. Doelman Marco Weij werd gewisseld voor veldspeler Jorian Lamberink. Waar Zaal 2 normaliter ver inzakt, zet het na de wissel vol druk op de helft van de tegenstander. DETO wist niet hoe het hier mee om moest gaan en gelukkig voor Zaal 2 hoefde het niet lang op de gelijkmaker te wachten. Jeffry wist 3 verdedigers van zich af te houden, zocht de vrije ruimte op, om vervolgens de bal voor de 3e keer vanavond tegen de touwen de schieten. Bergentheim rook opnieuw 3 punten en om die reden werd er niet meer gewisseld. Jorian bleef dus als een extra veldspeler in het veld. Met nog ongeveer 2 minuten te spelen kwam daar het laatste doelpunt van de wedstrijd. Wederom was het Jeffry die scoorde. De opluchting en vreugde was zacht uitgedrukt groots!

Aanstaande maandag om 21:00 speelt Zaal 2 in en tegen Ommen en zal het proberen haar ongeslagen reeks voort te zetten.