Zaal 2 wint eerste thuiswedstrijd.

Het tweede en tevens nieuwe zaal team van Bergentheim heeft woensdag 28 september zijn eerste thuiswedstrijd gespeeld in Sporthal de Möllinckslag. Zaal 2 won met 6-1 van HHC Hardenberg 9 en heeft hiermee het maximaal aantal punten behaald in twee wedstrijden. Twee weken eerder werd het in en tegen Lutten 1-13.

Met ongeveer 20 supporters op de tribune en een vrij complete selectie floot scheidsrechter Wessels voor het begin van de wedstrijd. Bergentheim wist wat het kon verwachten van zijn tegenstander aangezien er in de beker met 6-3 verloren werd van ditzelfde team. Dit pakte vanaf minuut 1 goed uit voor Zaal 2. Er werden weinig kansen weggegeven en in de tegenstoot werden er aardige kansen gecreëerd. Dit echter nog zonder succes. Vervolgens werd er een vrije trap toegekend aan Bergentheim aangezien de keeper de bal te lang in de handen had. Deze werd door Jeffry keihard in het dak van het doel geschoten en hij zette daarmee de stand van 1-0 op het scorebord. Hierna volgden al snel de 2 en 3-0 aan Bergentheimse zijde door Patrick en opnieuw Jeffry.

Bergentheim zakte na de 3-0 nog wat meer in om vervolgens in de counter gevaarlijk te worden. De 4-0 liet hierdoor even op zich wachten maar kwam uiteindelijk toch namens Robert. HHC scoorde vervolgens nog wel de 4-1 maar wist dat de wedstrijd al gespeeld was. Bergentheim kon de score zelfs nog uitbouwen door de 5 en 6-1 binnen te schieten. De 5-1 kwam op naam van Jeffry en de 6-1 op naam van Gerjan, die met een paar hakballetjes en sierlijke acties het publiek even liet genieten en na een kaats met een medespeler zelf de eindstand op het scorebord zette. 6-1.

Volgende week woensdag, 5 oktober om 19:00 uur wacht opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Mariënberg 1. Hopelijk kunnen de mannen van Zaal 2 het goede voorbeeld geven aan het 1e elftal van Bergentheim. Bergentheim 1 speelt namelijk zaterdag 8 oktober thuis tegen Mariënberg op sportpark Moscou.