Zaal 2 wint in de Meet van Bruchterveld 1.

Een week na de afgelaste wedstrijd tegen Mariënberg spelen de mannen van Zaal 2 vandaag de uitwedstrijd tegen Bruchterveld. In een wedstrijd die heel afwachtend begon trok Bergentheim aan het langste eind. De ‘’jonkies’’ van Bergentheim waren voor de goal scherper dan de ‘’veteranen’’ van Bruchterveld, waardoor Bergentheim snel uitliep naar een 1-5 voorsprong en zo de wedstrijd uitspeelde. Wat uiteindelijk resulteerde in een einduitslag van 3-6.

Bergentheim begon de wedstrijd zoals ze altijd beginnen. Afwachtend op de middellijn en kijken wat de tegenstander hier tegenover zet. Het probleem vandaag was alleen dat Bruchterveld precies hetzelfde speelde. Dit kwam het spel in de eerste tien minuten van de wedstrijd niet ten goede. Beide ploegen speelde de bal rustig rond en wachtte op de eerste kans. Na een paar kleine speldenprikjes van beide kanten, zorgde Patrick Potgieter, kortweg P, voor de openingstreffer. Na (weer) rustig rondspelen kreeg Jeffry Plaggenmarsch de bal, die gaf een ‘’tikkie breed’’ op Patrick en die ronde keurig af, 0-1. De ban was nu ook gebroken en de wedstrijd kwam los. Heel lang kon Bergentheim niet van de voorsprong genieten. Jeffry Plaggenmarsch liet namelijk heel nonchalant zijn tegenstander uit zijn rug weglopen waardoor het voor Bruchterveld een piece of cookie werd om de 1-1 te maken.

De wedstrijd werd steeds aantrekkelijker en er werden verscheidene acties gemaakt. Door één van die acties kwam Pascal Plaggenmarsch oog in oog met de keeper, Pascal zorgde er koeltjes voor dat hij als winnaar uit die strijd kwam en bracht de stand op 1-2. De tweede voorsprong voor Bergentheim, het was nu zaak deze voorsprong niet zo snel uit handen te geven. De mannen zette elkaar op scherp en gingen door. Dit zorgde ervoor dat Nick Buitenhuis, die de hele wedstrijd goed speelde als laatste man, met een flitsende actie naar zijn sterke linker poot de 1-3 binnenschoot. Een goal zoals alleen Nick die kan maken. Voordat Bergentheim het wist hadden ze een voorsprong van 2 goals en daardoor wat lucht gekregen.

Nick Buitenhuis zorgde er vanuit achterin voor dat iedereen gecoacht werd, de middenvelders wisten welke tegenstanders ze moesten uitschakelen en de spits zorgde er goed voor dat de aanvoer naar de voorhoede van Bruchterveld niet tot stand kwam. Oftewel Bergentheim speelde zijn eigen spel heel goed. Patrick Potgieter kreeg na weer een goede aanval van Bergentheim de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Zoals Patrick al veel vaker heeft bewezen dat hij een echte spits is, liet hij hier wederom zien een echte topspits te zijn. Want na een goede aanval stond Patrick op de goede plek en tikte hij de 1-4 binnen. Zoals ik al zei; een echte Topspits. En de wedstrijd op slot. Mochten er nog mensen zijn die hier aan twijfelde, zorgde Jeffry Plaggenmarsch na een rush langs de rechterkant van het veld voor de 1-5. De sleutel was nu echt omgedraaid en ook aan de laatste twijfels werd een eind gemaakt, de wedstrijd was nu toch echt op slot.

Het vervelende was dat Bergentheim dit ook wist en het spel werd minder. De mannen waren minder geconcentreerd en niet alles stond meer zoals het normaal staat. Hier maakte Bruchterveld graag gebruik van. De beste man van het veld aan Bruchterveld kant zorgde voor de 2-5. Ook na deze goal bleef Bergentheim onzorgvuldig en ging er veel fout. Na een schitterende actie van wederom de beste man van het veld aan Bruchtveld zijde, kwam de stand op 3-5. De wedstrijd die op slot leek te zitten werd toch nog weer een beetje opengedraaid door Bruchterveld. Al was er niet lang meer te spelen. Door deze tweede goal werd Bergentheim wel weer wakker en ging weer in formatie voetballen. De wedstrijd was bijna ten einde toen Jeffry Plaggenmarsch de bal kreeg. Hij maakte aan de linkerkant van het veld een actie langs zijn tegenstander, alleen hij speelde de bal iets te ver voor zich uit. Hij moest strekken om de bal nog tot een voorzet te verwerken, dit lukte wel alleen was het een slechte voorzet op buik hoogte. Weinig mensen die iets met die voorzet kunnen. Behalve Pascal Plaggenmarsch, waar iedereen dacht dat die bal voorlang zou vliegen, strekte Pascal als een stervende zwaan zijn been uit. Hierdoor kreeg hij zijn grootte teen tegen de bal aan waardoor de bal schitterend in de verre hoek belande. Deze schitterende goal van Pascal Plaggenmarsch was gelijk het einde van de wedstrijd met een stand van 3-6. Bergentheim heeft in een matige wedstrijd de drie punten mee naar huis genomen en is nog steeds zonder puntenverlies.

Over twee weken (26-10-2016) spelen we de thuiswedstrijd tegen Gramsbergen 3. We hopen natuurlijk op veel support van de Bergentheimse supporters en natuurlijk de ongeslagen status vast te houden.

Groeten en tot over twee weken.