Zaal 2 wint in heuse thriller!

Na de verloren wedstrijd van vorige week heeft Bergentheim Zaal 2 in een waar spektakelstuk een belangrijke overwinning geboekt op Hardenberg ’85 Zaal 2. Vlak voor tijd stond het nog 3-3 maar uiteindelijk kwam Bergentheim toch langszij.
Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde Hans Pullen namens de sponsorcommissie de bosjes bloemen aan de sponsoren van Zaal 2 en werden de sponsorcontracten getekend.

Onder toeziend oog van een goed gevulde tribune floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Zoals iedere wedstrijd begon Bergentheim erg afwachtend en zakte het wat verder in. Zo kwamen al snel de coaching kreten “Hij is rechts! Stijfrechts!” Een handige tip voor onze spelers en al helemaal als blijkt dat alle spelers van Hardenberg ’85 rechtsbenig waren. Ondanks de nuttige informatie en het afwachtende spel van Bergentheim kwam het toch op achterstand. In de zaal gaat het allemaal net wat sneller en 1 moment onoplettendheid zorgde voor de 0-1.

Heel lang hoefde Zaal 2 niet op de gelijkmaker te wachten. Bergentheim bleef ondanks een aantal slorigde passes vrij rustig in de opbouw en creëerde aardig wat kansen met als eindstation topscorer Jeffry Plaggenmarsch. Jeffry kreeg de bal aangespeeld aan de linkerzijlijn, wipte hem langs de verdediger, hield de bal vervolgens nét binnen de lijnen en schoot vervolgens onberispelijk strak in de rechter onderhoek.

Na een paar kansen van vooral Hardenberg ’85 was het toch Bergentheim die voor het eerst op voorsprong kwam. Jan Schutte zette met een hele strakke steekpass Patrick Potgieter vrij voor de keeper. Een makkie was het zeker niet maar Patrick wist hem toch langs de keeper in de verre hoek te schieten wat resulteerde in een 2-1 voorsprong.

Lang kon Bergentheim niet van de voorsprong genieten want al snel werd het 2-2. Valt er dan toch wat te halen voor Hardenberg ’85 in sporthal de Möllincksslag? Het antwoord is nee, want na een strakke voorzet van Robert Bril kon Patrick zijn tweede van de avond binnen schieten en zette daarmee een 3-2 voorsprong op het scorebord.

Ook hier had Hardenberg ’85 weer een antwoord op. Met nog ruim 10 minuten te spelen werd de 3-3 na een fraaie aanval binnen getikt. Een mentale dreun voor Bergentheim aangezien het zeker de tweede helft de beter spelende ploeg was. Het maakte simpelweg de kansen niet af. Met name Nick Buitenhuis miste een paar grote kansen en deed daarmee het tegenovergestelde van wat hij zaterdags op het veld doet, namelijk scoren!

Nick zal ongetwijfeld gedacht hebben “Als ik ze er zelf niet in schiet, dan moet een ander dat maar doen!“ En dat gebeurde want 5 minuten voor tijd zette Nick topscorer Jeffry oog-in-oog voor de keeper en hij faalde tot grote opluchting van de spelers en het publiek niet. De stand was 4-3 voor Bergentheim en op de bank zei Edger vol vreugde tegen Jorian “Die is binnen!” Waarop Jorian zei, “Nou, het is zeker nog niet beslist!” Aan die twijfel bracht Jeffry een einde. Jeffry nam een korte corner met Nick die op zijn beurt met een fraai steekballetje Jeffry in stelling bracht om verwoestend hard uit te halen. Met succes! Jeffry zette met zijn “zwakke” linkerbeen de 5-3 eindstand op het scorebord.

Een knappe prestatie waar iedereen trots op kan zijn. Bergentheim Zaal 2 staat na de overwinning op Hardenberg ’85 op de 1e plaats in de 4e klasse en houd daarmee zicht op het kampioenschap.

Volgende week woensdag 7 december speelt Bergentheim Zaal 2 opnieuw een thuiswedstrijd.
Ditmaal tegen ZVO/De Herberg 5 uit Ommen. Aanvang: 19.00

Namens Bergentheim Zaal 2 willen we nogmaals alle sponsoren bedanken! Kijk voor de foto's in het fotoalbum.