Zaal 2 wint kraker tegen concurrent Gramsbergen

Onder leiding van scheidsrechter P. Bies begon de wedstrijd om exact 19:00 uur en was de aftrap voor één van de belangrijkste wedstrijden in het debuutseizoen van Bergentheim zaal 2 een feit.

Bergentheim startte zeer sterk in een goed gevulde sporthal de Möllinckslag. Het speelde het spelletje zoals het dat eigenlijk al het hele seizoen speelt; iets terugzakken en bij balbezit meteen de aanval zoeken. Gramsbergen wist hier zeker het eerste kwartier geen antwoord op te geven, wat na 15 minuten resulteerde in een 2-0 voorsprong. Volledig tegen de verwachting in, aangezien Bergentheim het in de heenwedstrijd zeer moeilijk had en uiteindelijk met een verdiende 5-3 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Na een goedlopende aanval was het Martijn Pouwels die vanaf de linkerkant doeltreffend uithaalde en de 1-0 op het welbekende scorebordje zette. Gramsbergen wist in het eerste bedrijf nauwelijks kansen te creëren en het was veelzeggend dat Gramsbergen bij de eerste de beste gecreëerde kans uit de tegenstoot de 2-0 om de oren kreeg. Jeffry Plaggenmarsch schoot, na een goede een-twee met Nick Buitenhuis, keihard de 2-0 achter de kansloze keeper van Gramsbergen. Vlak voor de pauze tekende Jeffry Plaggenmarsch met een droge knaller in de linker hoek zelfs voor een 3-0 ruststand.

Een comfortabele ruststand, maar met nog 25 minuten te gaan was de winst zeker nog niet binnen. Er werden diverse clichés de groep ingegooid, waarbij ik u er ééntje niet wil onthouden; 'vanaf het begin weer scherp, met z'n allen'.

U voelt hem al aankomen, binnen 30 seconden lag de 3-1 achter keeper Marco Weij. Waar in de rust de hoop werd uitgesproken zonder tegendoelpunten te eindigen, was de eerste de beste aanval van Gramsbergen in de 2e helft meteen raak. Met nog 25 minuten te gaan wist Gramsbergen dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en met in het achterhoofd de thuisoverwinning van 5-3 zette Gramsbergen nog een tandje bij.

Na 5 minuten in de 2e helft maakt Jeffry Plaggenmarsch aan alle illusies van Gramsbergen dan toch een eind door met behulp van een Gramsberger hoofd de 4-1 achter de keeper te prikken, en alsof dit voor het bezoekende team nog niet voldoende was deed ook Patrick Potgieter (na een diepe pass van Marco) een duit in het zakje, met een schot in de uiterste hoek schoot hij raak.

Gramsbergen probeerde het wel en kreeg door slordigheden van Bergentheim ook diverse mogelijkheden, zeker toen Jorian Lamberink en vervolgens Nick Buitenhuis een tijdstraf van 2 minuten toegewezen kregen door de goed leidende scheidsrechter Bies. Jorian hield zich niet aan de 5-meter-regel en Nick Buitenhuis werd bestraft voor een iets te hard duel. Hoewel Gramsbergen hier van wist te profiteren door uit een vrije trap de 5-2 binnen te schieten werd het nooit echt meer spannend.

Jeffry Plaggenmarsch scoorde enkele minuten na de aansluitingstreffer van Gramsbergen de 6-2 en in de laatste minuut deed Gramsbergen met de inmiddels mee opgekomen keeper nog iets terug, maar de wedstrijd was gespeeld en de scheids blies het laatst deze avond op zijn fluit.

Bergentheim wint en deelt hiermee een klein tikje uit. Met nog 7 wedstrijden te gaan mag men toch wel voorzichtig gaan denken een promotie naar de 3e klasse. Volgende week woensdag wordt de jacht op de titel vervolgt met een uitwedstrijd bij Hardenberg '85.

Dit verslag had niet geschreven kunnen worden zonder de hulp van gelegenheidscoach Edger Flim, die bovenstaande feiten feilloos op papier wist te noteren, waarvoor dank.