Voorbeschouwing 24 september: Dé derby van de Kelderklasse

Wat een aantal jaren geleden niet voor mogelijk gehouden werd wordt dit seizoen wederom werkelijkheid. Twee elftallen van v.v. Bergentheim gaan met elkaar de strijd aan in de competitie en wel te verstaan de 6e klasse van het amateur voetbal. Waar we een jaar of 4 geleden de primeur hadden binnen de vereniging word het dit jaar nogmaals over gedaan. En wat heet! 

Zaterdag 24 september gaan het 5e en het 7e de strijd aan in deze onvervalste Banthumse derby ook wel derby der promillages genoemd. Zwaar gewichten der kelderklasse voetballers zullen op deze zaterdag de strijd aangaan met elkaar. Broeders tegen over elkaar, buren tegen elkaar, vrienden die elkaar het vuur aan de schenen leggen in deze 1,5 uur. 

Er zijn in het voetbal een aantal geweldig derby's neem de Classico waarin Real Madrid & Barcelona spelen, Derby della Madonnina ook wel beter bekend als Internazionale tegen AC Milan of neem de Superclásico tussen Boca Juniors & River Plate. Een verhit duel waar het altijd op het scherpst van de snede gaat. Maar deze derby laat alle genoemde derby's in het niet vallen, want dit spektakel mag je zeker niet missen. 4 jaar terug werd er in twee wedstrijden gestreden tot het bittere einde en liepen de spanning af en toe hoog op. Beide teams behaalden uiteindelijk een overwinning en nadien werd er genoten van een pilsje bij de kantine want dan ben je toch weer elkaars vriend. Even 90 minuten lang al het sociale over boord gooien en strijden voor die 3 punten. Want verliezen van een Bergentheims team dat wil je toch? 

Het zal deze zaterdag 24 september ook de eerste competitie wedstrijd van het seizoen zijn. Begin je de competitie met een goed gevoel? Of loop je direct achter de feiten aan en moet je het weer maanden aanhoren dat je van het andere team verloren hebt? 

Dat de wedstrijd uiterst serieus genomen wordt blijkt wel uit het feit dat het 7e Hans Pullen heeft aangerukt om de laatste twee trainingen voor deze strijd voor zijn rekening te nemen. Ouderwets buikspieren trainen, opdrukken en natuurlijk een deel conditie kan niet ontbreken. Want in de jaren dat wij nog gebroederlijk in het 4e speelden matte Hans ons regelmatig af. Nu enkele jaren later, is ieder zijn eigen weg gegaan naar een ander team. Maar het sentiment en het daarbij horende uitgeputte gevoel na een training van Hans gaat nooit verloren. Maar kan hij de koppies de juiste kant op krijgen en het 7e klaarstomen voor deze veldslag? En wat gaat het 5e nog bedenken? Komen zij nog met een konijn uit de hoge hoed? 

Of het een veldslag gaat worden is natuurlijk nog afwachten, maar in de geschiedenis of film industrie zijn er regelmatig grote veldslagen geweest. Waarom zou v.v. Bergentheim niet een mooi plekje kunnen veroveren in deze geschiedenis boeken. Naast de slag bij de Berkumerbrug, het beleg van Groenlo, Battle of the Bastards (uit Game of Thrones) of the Battle of Helm's Deep (uit Lord of the Rings) daar zou prima bij kunnen komen: Battle of the Beers. Vrij vertaald naar het Nederlands 'de Bierstrijd'. 

Want dat er na die tijd een biertje gedronken wordt staat vast. Daarin zijn wij vaak ook een stuk beter in dan een potje voetballen maar dat ter zijde. Voor deze dag hebben wij een mooi (voor)programma samengesteld zodat iedereen van te voren kan genieten van deze dag maar ook zeker na die tijd.

Programma zaterdag 24 september:

  • Het voorprogramma: v.v. Bergentheim 1 - v.v. Den Ham 1 om 12:30 uur op het hoofdveld een wedstrijdje om uzelf alvast warm te draaien voor de hoofdwedstrijd. Het is een beetje zoals boxen waarin Rico Verhoeven & Badr Hari weer eens de strijd aan gaan maar waar er altijd een eindeloos voorprogramma is;
  • Vanaf circa 14:15 uur Joy Woelders op de middenstip die ons zal begeleiden tijdens de warming up;
  • 14:45 uur de strijd. v.v. Bergentheim 5 - v.v. Bergentheim 7. Zoek een plekje langs het hoofdveld om dit schouwspel te aanschouwen;
  • De afterparty vanaf 19:00 uur The Spare Jerry's live in de kantine. Aangezien wij na onze strijd even op adem moeten komen hebben we een kleine rust periode ingelast maar gaan we van 19:00 vrolijk verder en sluiten wij de dag af met wat Kloosterhaarse Rock & Roll. 

Dus mocht u zaterdag 24 september nog niks te doen hebben dan is het zeker de moeite waard om naar sportpark Moscou te komen en deze strijd te aanschouwen. 

Om 14:45 uur zal scheidsrechter Appie Peters voor het eerst op zijn fluit blazen.