Wedstrijdverslag Bergentheim 1 tegen DES 1

Feest voor DES maar de punten blijven in Bergentheim

De eerste thuiswedstrijd voor ons 1e leverde 3 punten op. Het was vooraf afwachten wat voor wedstrijd we zouden gaan zien.  Twee clubiconen begonnen op de bank en de jeugd mocht het laten zien. Dat lukte vanaf het begin goed, er werd gretig gespeeld en de werklust was prima. Het leverde nog niet direct uitgespeelde kansen op en pas in de 20e minuut moest de keeper van DES optreden bij een gevaarlijk schot van Remco Tromp. In de minuten daarna kwamen er wat meer kansjes en Gerbert appie Willems gaf een voorzet die boven op de lat eindigde. Rond de 40e minuut kreeg DES de eerste kans maar Karel pareerde de bal tot corner.  We dachten met 0-0 de rust in te gaan maar de spelers dachten daar anders over, een splijtende pass vanuit het middenveld werd door Sander Lamberink goed aangenomen en hij werkte de bal achter de keeper van DES 1-0. Tijdens een hevige regenbui schreeuwde  alles wat DES was nog om een penalty maar de goed leidende scheidsrechter Alex van Zijl uit Zwolle zag er niets in.

Na de rust veranderde er niet veel. Rond de 55e minuut werden Ronny en Chiel Jan in het veld gebracht. Nog geen 5 minuten in het veld rondde Chiel Jan mooi af en stond het 2-0. DES drong wel wat meer aan maar echte kansen kreeg het niet. Vlak voor tijd kreeg het zelfs nog een rode kaart te verwerken na een overtreding op Gerbert Willems.

Al met al een terechte overwinning ook dankzij een stabiel en rustig vlaggende Andre Hofsink. Na afloop in de bestuurskamer werd Remco Tromp tot man of de match benoemd. Verder wensten we DES een mooi feest toe, ze bestaan op 2 oktober 100 jaar en vieren dat op deze zaterdag met een groot feest voor alle leden. We zien uit naar volgende week wanneer we weer een thuiswedstrijd hebben en dan tegen onze buren uit Bruchterveld.