De tricolores nemen de punten mee naar Bruchterveld

Vooraf zijn de club scheidsrechters, 16 in aantal, in het zonnetje gezet. Dit in het kader van de “week van de scheidsrechter”, Bergentheim is trots op zijn scheidsrechters. Het is nog altijd zo dat een wedstrijd niet gespeeld wordt zonder scheidsrechter. Nieuwe scheidsrechters zijn welkom. Fluiten leer je door te fluiten.

 

In de bestuurskamer was de spanning om te snijden. Voorspellingen zijn niet gedaan. Op de website van v.v. Bruchterveld is wel te lezen: “we komen steeds dichterbij een overwinning.” 

 

O.l.v .scheidsrechter B.C. Kuipers uit Geesteren is de aftrap om 14:30 uur een feit. Met o.a. Ronnie Hakkers op de bank. (nog niet geheel wedstrijd fit)

 

In de 3e minuut is er een misverstand in de achterhoede van Bergentheim niet afgestraft dankzij meesterlijk reddingswerk van Karel Pullen.

 

Beide teams gingen de strijd aan; hard werken met veel passie. Echt een streekderby.

 

De 15e minuut: Rob Wevers (goed op dreef) is onderuit gehaald en een vrije trap is het gevolg. Uit de vrije trap is er gescoord. Chiel-Jan Schuldink vrij laten staan moet je niet doen, CJ scoorde keurig met het hoofd.

 

In de 31e en 33e minuut is er een vrije trap net buiten de 16 meter. De eerste is gepareerd door Karel, de 2e vrije trap van Leslie op de Haar niet. Het schot is snoeihard en gaat door de muur van spelers, 1-1.

 

De scheidsrechter strooide niet met kaarten, dat had best gekund de duels zijn grimmig en hard. 

 

Voor de rust, in de 37e minuut, komt er een lange bal van de linkerkant bij de rechtshalf van Bruchterveld terecht die op meesterlijke wijze de 1-2 laat aantekenen. Volgens de grensrechter was het buitenspel en volgens de scheidsrechter niet, de laatste beslist.

 

De thee is ingeschonken en de afspraken nog eens aangescherpt, de 2e helft is gestart.

 

Niek Nijenhuis is in de 51e minuut dichtbij de 2-2 nadat hij een voorzet net voorlangs kopt.

 

Bruchterveld ging wisselen. Op balbezit spelen is niet altijd het geval. Druk aan de bal, veel lange ballen en hard werken.

De spanning van de streekderby vergoedde veel.

 

De 58e minuut: Gertjan Merjenburgh komt sterk op vanuit de achterhoede en wordt binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald, een penalty! Gertjan neemt de penalty zelf en scoort. 2-2.

 

Bergentheim ging wisselen, o.a. ons aller Ronnie Hakkers komt binnen de lijnen.

 

Volgens voetbalkenners is de 2-2  de beste uitslag. Maar daar dacht Julian Smit ( Klein maar ozo dapper) anders over. Hij strafte balverlies af met een schitterende actie. Dit in de 76e minuut, 2-3.

 

Niek Nijenhuis haalt in de 85e minuut een bal van de lijn.  Er zijn nog enkele kleine kansjes maar is er niet meer gescoord.

 

Onze vrienden uit Bruchterveld gaan met 3 punten naar huis.