Wedstrijdverslag Wilhelminaschool - Bergentheim (2- 2)

Zaterdag 15 oktober is Bergentheim te gast bij vv Wilhelminaschool uit Hengelo.

Zo te zien een goed bespeelbaar veld maar al snel waren de glijpartijen niet van de lucht. Bergentheim begon voortvarend met in de 2e minuut een voorzet van Rob op Remco maar hij kwam een teenlengte tekort om de bal in te tikken. Al snel nam de School het initiatief over en Bergentheim stelde daar weinig tegenover. Aanval na aanval op het doel van Karel, maar deze voorkwam keer op keer een doelpunt waardoor hij terecht de man of te match is. Dankzij het feit dat ook Wilhelminaschool weigerde te scoren bleef het bij een brilstand. In de 31e minuut een aanval van de School. Ze komen alleen op Karel af die vervolgens in de zestien zowel bal als man meeneemt, strafschop!  Jordy Nijenhuis weet hier wel raad mee, 1- 0.  Maar vlak voor de rust komt er een bal over het hele veld, Rob zet de grote versnelling aan en zijn voorzet bereikt Chieljan. Hij kapt, op zijn bekende manier, draait en schiet de bal beheerst in de goal, 1 –1. In de bestuurskamer foetert onze charmante gastvrouw Alie dat het al lang 2 of 3 nul had moeten zijn, daar waren we het ook wel mee eens maar het feit is anders. 

In de 2e helft, Ronnie is ingevallen voor Sander Lamberink, laten we zien dat we ook kunnen voetballen met iets meer rust in het spel. In de 52e minuut gaat er een schot van Tygo rakelings over de lat maar. Er zijn ook kansen voor de School maar Karel bewijst keer op keer zijn kwaliteiten. Ook bij Wilhelminaschool loopt het niet mee zo hard, het zware veld voelen de spelers in de benen. 

Sander de Graaf vervangt Rob in de 78e minuut, deze speelt een verdediger uit haalt de achterlijn en diens strakke voorzet bereikt Chieljan die de bal keihard in de touwen kopt, 1- 2! Alom blijdschap bij al wat Banthum is. Helaas kunnen we niet lang genieten van de voorsprong, want nog geen vijf minuten later is er balverlies op de helft van Wilhelminaschool en na een snelle aanval komt de bal voor de voeten van de ingevallen Pim Sengerink die de 2-2 aantekent. In de 90e minuut komen we nog heel goed weg bij een bal die via de lat overgaat. Uiteindelijk nemen we een punt mee. Volgende week is het herfstvakantie en de week daarop spelen we op 29 oktober thuis tegen De Esch.