Bergentheim strijdend ten onder tegen Rigtersbleek

Rigtersbleek is een club met een rijke historie en meer dan 1000 leden. In 2020 overgegaan naar op zaterdag spelen. Daardoor beginnen ze weer onderaan de ladder. Rigtersbleek is één van de 24 clubs in Enschede. Ze hebben vijf wedstrijden gespeeld in de 3e klasse en nog geen verliespunten. Rigtersbleek is zeker een van de kampioenskandidaten. 

 

Bergentheim kent 2 blessures Gerbert Willems en Martijn Pouwels. Trainer Arjan Keuken moest de basis opstelling aanpassen. Xander de Graaf in de basis elf omdat Remco Tromp nog niet 100% fit was. Brend Schepers verving Martijn Pouwels. 

Beide mannen deden dat goed en met veel inzet. 


Vanaf het begin is vast te stellen dat Rigtersbleek over een sterke ploeg beschikt. Bergentheim stroopte de mouwen op maar was niet opgewassen tegen de snelle en effectieve acties van de tegenstander. In de 14 minuut was het raak. De uitermate sterke linksbuiten passeerde een aantal tegenstanders en bracht de spits in stelling die beheerst scoorde. 0-1. 

 

Bergentheim bleef hard werken wat in de 28 minuut bijna resulteerde in een doelpunt. Rob Wevers kreeg niet 100% controle op de bal en strandde op de doelverdediger. In de 30 minuut scoorde Rigtersbleek de 0-2 uit een corner. Karel Pullen deed er alles aan om zijn doel schoon te houden maar kon niet voorkomen dat er uit een scrimmage gescoord werd.  

 

Bergentheim bleef voetballen en hard werken maar moest in de 40 minuut zijn meerdere erkennen in een snelle aanval over rechts. 0-3.  

 

Zoals gezegd Bergentheim verstopt zich niet. Hard werken, blijven voetballen en met lef spelen. Dat zien we ook na 45 minuten. De kansen waren er zeker voor de aansluiting. Rob Wevers was goed op dreef en bediende Chiel-Jan Schuldink op maat. Chiel-Jan had geen geluk in de afronding Drie kansen waren er zeker die allen niet in een verdiend doelpunt resulteerde. De doelverdediger pareerde een actie van Chiel-Jan op voortreffelijke wijze. 

 

En dat is voetbal als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. In de 60ste minuut wederom over de flanken en de afronding was een feit. 0-4. 

 

In de 70ste minuut liet Karel Pullen nog even zijn kwaliteiten zien met een briljante redding In de 74ste minuut had Chiel-Jan wederom pech met een kopbal die voorlangs ging. 

 

Resumerend kunnen we stellen dat Rigtersbleek een maatje te groot was.  Bergentheim ging de strijd aan met grootse wilskracht en passie. De Man van de wedstrijd is Arjan Keuken. (Trainer) Hij bleef de jongens positief coachen en hameren op inzet en blijven voetballen. De kansen waren er en dat is ook een belangrijk gegeven. 

 

Volgende week is de Kanaalderby tegen Mariënberg!