Brandbrief aan ouders, leden en spelers,

Als vereniging zijn we dolblij dat we erin zijn geslaagd om voor het lopende seizoen de vele vrijwillige posities, zo goed als rond, weer hebben kunnen invullen. Hetzij training geven, het gebeuren rond wedstrijden (begeleiding, wassen, rijden en arbitrage), het kopje koffie ’s morgens (of hapje en drankje in de middag) in de kantine, sponsoring, de uiterlijke verzorging van ons sportpark enz, enz. Soms met hangen en wurgen maar het is weer gelukt! Nu was er een tijdje terug een schrijnend artikel over Victoria ’28. Hierin werd beschreven dat zij, wegens een tekort aan vrijwilligers, 2 jeugdteams uit de competitie hebben moeten halen. Gevolg hiervan is dus dat die kinderen niet kunnen trainen en hun wedstrijden voetballen. Dieptriest is het woord wat dan bij ons opkomt!

Helaas is dit, het gebrek aan vrijwilligers, ook een opkomende tendens binnen onze vereniging en vroeg of laat zullen wij ook moeilijke keuzes moeten maken mocht deze tendens niet doorbroken worden. Denk hierbij aan: geen bakje koffie, hapje of drankje in de kantine, het mogelijk (fors) moeten verhogen van de contributie door het gebrek aan sponsoren of inhuren van betaalde krachten, achterstallig onderhoud en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het wordt steeds lastiger om de vele posities die nodig zijn binnen een vereniging te vullen. Hierbij dus ook het dringende verzoek aan een ieder om eens goed na te gaan denken: wat vind ik leuk om te doen en in welk gebied kan ik dus iets betekenen voor de vereniging. Uiteraard snappen we dat niet iedereen geschikt is als trainer, grensrechter of leider. Maar dit wil niet zeggen dat het hierbij op houdt! Een kopje koffie, drankje of hapje verzorgen in de kantine, activiteiten voor de leden, een sponsor warm maken voor onze club, zitting nemen in het technisch/bestuurlijk kader of onderhoudswerkzaamheden aan ons complex is ook een van de vele opties! Kortom, genoeg functies te bekleden binnen onze vereniging! Op de site staan de diverse commissies en hun werkzaamheden binnen de vereniging, neem eens een kijkje!

We hopen dan ook echt dat de tijd van een afwachtende/afwijzende houding gauw wordt doorbroken om onze mooie vereniging te houden zoals zij is. Een gezellige, sportieve vereniging waarin er ruimte is voor iedereen! Liever tien vrijwilligers teveel dan één tekort! Een vereniging maken we voor elkaar maar bovenal met elkaar!!

Mocht je na bovenstaande te hebben gelezen van mening zijn: ik wil/kan wat doen, neem dan aub contact op! Contactgegevens van de diverse commissies staan op de site. Ook voor vragen kunt u deze mensen benaderen!

Alvast dank voor uw medewerking!

v.v. Bergentheim