Bergentheim en Hellendoorn verdelen de punten

Na een matige wedstrijd van het Nederlands elftal waren de toeschouwers wel weer eens toe aan een echte wedstrijd, en dat werd het.

Vooraf in de bestuurskamer spraken de afgezanten van Hellendoorn de wens uit dat ze dit seizoen eigenlijk rechtstreeks willen promoveren. Dat betekent dat ze verder in het seizoen met Rigtersbleek af moeten rekenen maar zeker ook met Bergentheim dat de punten ook heel goed kan gebruiken

We begonnen goed aan de wedstrijd met Chiel Jan als laatste man en Appie Willems als bewaker van een gevaarlijke speler van Hellendoorn. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met geen echte kansen voor één van de doelen. Na ongeveer een half uur werd een speler van Hellendoorn met rood van het veld gestuurd, hij probeerde onder de ogen van de scheidsrechter Frank Rijkaard na te doen met Ronnie in de rol van Rudi Voller.

Bergentheim kwam hierna wat beter in de wedstrijd wat een paar kleine kansjes opleverde voor de rust. Na de pauze toonde Bergentheim veel vechtlust en voetbalde goed. De tegenstander werd geregeld goed vastgezet op hun helft. In de 80e minuut lukte het Sander Lamberink om 2 spelers voorbij te gaan en fraai af te ronden, 1-0 voor Bergentheim. Na deze goal begon Hellendoorn aan een alles of niets offensief. Dit leverde enkele hachelijke momenten op voor de goal van Bergentheim maar we hielden stand. De 90e minuut zat er al op en alles wat Bergentheim was hoopte dat de 3 punten thuis konden worden gehouden. De scheids liet echter nog een poosje door spelen en ver in blessuretijd lukte het Hellendoorn toch nog om de gelijkmaker achter Karel te werken. Helaas! Vooraf wellicht tevreden met een punt maar het waren er bijna 3 geweest en Hellendoorn zal uit een ander vaatje moeten tappen als ze rechtstreekse promotie willen bewerkstelligen. Voor Bergentheim was Appie Willems de man van de wedstrijd, hij schakelde zijn man steeds goed uit.