Bergentheim wint van Kloosterhaar

Het was niet prettig toeven aan de lijn. Enerzijds was het weer hier debet aan maar anderzijds was het voetbal ook niet geweldig. De voetballers ondervonden veel last van het gladde/licht harde veld. Het was veelal vechtvoetbal, gezien de stand is dat enigszins te begrijpen, beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de 3e klasse D Rob Wevers was niet inzetbaar vanwege een blessure en dat is een fors verlies. Xander de Graaf was zijn vervanger.

Bergentheim begon voortvarend want in de 2e minuut scoorde Chieljan Schuldink uit een corner van Ronnie Hakkers.
In de 12e minuut kreeg Niek Nijenhuis nog een kans uit een voorzet van Ronnie Hakkers, maar helaas voor Bergentheim had dit geen resultaat. In de 24ste minuut moest Karel Pullen zijn klasse nog tonen na een misverstand in de verdediging. Bergentheim had voor rust de score kunnen verhogen maar de kansen werden niet benut.

Na rust werd Bergentheim onder druk gezet door Kloosterhaar. Kloosterhaar kreeg ook kansjes maar wist die niet te benutten. Rondspelen van de bal zat er bij beide ploegen niet in. Er waren ook enkele overtredingen die gelinkt kunnen worden aan he gladde veld.  In de 82ste minuut ging er nog een gevaarlijke bal voorlangs bij Bergentheim, maar nog geen 2 minuten later kwam er op een ideale afstand voor Ronnie Hakkers een vrije trap. De vrije trap werd zeer fraai ingeschoten. 2-0 voor Bergentheim.

Resume; Bergentheim pakt belangrijke punten door 2 doelpunten uit standaard situaties. In beide gevallen stonden Chieljan Schuldink en Ronnie Hakkers aan de basis van het doelpunt. Er is hard gewerkt door beide ploegen. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop en in januari speelt Bergentheim weer thuis tegen ATC’85.