Bergentheim en ATC 65 delen de punten

ATC 65 niet een club die we bij regelmaat zijn tegengekomen in voorbijgaande jaren

Vooraf deel ik een aantal wetenswaardigheden:
De club werd in 1965 door dertig man gesticht. Dat verklaart ook de naam van de vereniging, ATC staat voor A Triginta Conditum, dat uit het Latijn vertaald, letterlijk betekent: uit dertig ontstaan. Cees Krijnsen was de eerste voorzitter; hij bestuurde de club met enkele onderbrekingen tot midden jaren 90. In 1995 nam Joop Munsterman het roer over van deze ambitieuze voetbalvereniging; dezelfde man die in 2004 voorzitter werd van FC Twente uit Enschede.

Met elkaar, mooi voor elkaar.
Dat is de boodschap waar ATC’65 ( Hengelo) voor wil staan! Plezier is de voedingsbodem voor zowel recreatie- als prestatievoetbal. Onze kernwaarden zijn Verbinden, Inspannen, Ontwikkelen en Ontspannen

Dan de wedstrijd. Rob Wevers , Gerritjan Merjenburgh en Gerbert Willems zijn afwezig i.v.m. blessures. Wel zien we vandaag Milan Hans op de bank na een langdurige blessure en zien we ook Sean de Putter binnenkort weer op het veld. Nick Hakkers ( J019-1) start in de basis. ATC 65 was heer en meester. Niet echt uitgespeelde kansen maar in de duels stonden ze sterker en het spelen in balbezit was beter. Het was dan ook uit het niets dat v.v. Bergentheim scoorde in de 27 e minuut. Een wereldgoal van Remco Tromp.

V.v. Bergentheim veerde enigszins op. Helaas voor wie de club van groen- en wit lief is scoorde ATC 65 in de 36 e minuut ( scrimmage voor de goal) 1 -1. Het werd nog erger. Een misverstand in de 43 e minuut in de achterhoede werd koelbloedig afgemaakt door ATC 65 1-2. Niek Nijenhuis werd in de rust gewisseld. Teveel last van een hardnekkige blessure. Brend Schepers werd ingezet.

Al in de 47 ste minuut een goal afgekeurd van Ronnie Hakkers. Volgens de scheidsrechter buitenspel. De 2e helft werd gekenmerkt door hardwerkend v.v. Bergentheim en een ATC 65 dat met snelle uitvallen dreigend was. Karel Pullen moest bij regelmaat zijn klasse tonen. In de 69 ste minuut werd het harde werken beloond . Ons jeugdlid Nick Hakkers maakte de 2-2. 

V.v. Bergentheim kon leven met deze uitslag. ATC 65 heeft een sterke ploeg. Ruim in blessure tijd werd Karel Pullen met rood van het veld gestuurd. Een doorgebroken speler onderuit halen betekent rood. Laurens de Jonge kon niet invallen i.v.m hand blessure. Berry Noppers kwam over van het andere veld en hield het doel schoon de laatste minuten.

Volgende week uit naar Daarlerveen. Hoofdtrainer Arjan Keuken kent nog een aantal uitdagingen qua beschikbaarheid spelers i.v.m. blessures