Voorbeschouwing: 7e tegen 5e. Een kelderklasse clash

Aanstaande zaterdag 4 februari is het weer tijd voor de Banthumse derby, derby der promillages, Battle of the Beers. Geef de wedstrijd een naam, maar dat u dit niet mag missen staat vast! Middagje met de vrouw naar het tuincentrum? Zeg maar dat je niet kunt en een belangrijke afspraak hebt in Moscou. Spektakel van de bovenste plank aangeboden door 22 dorstige kerels in soms wat te kleine voetbalshirts. 

De vorige keer op 24 september kwam de strijd een beetje traag op gang want de 1e helft was eerlijk gezegd niet om aan te zien. Was het de spanning die de acteurs in de weide parten speelde? Of waren het de vele supporters die zorgden voor lood in de schoenen? Want de vorige wedstrijd werd druk bezocht door de vele toeschouwers, wij hopen dan ook dat dit aanstaande zaterdag wederom het geval zal zijn. 

Zou er binnen beide selecties nog iemand zijn die zich durft te wagen aan een voorspelling? Ik betwijfel het, want dit soort wedstrijden zijn wedstrijden opzich. Zie de afgelopen klassieker maar. Iedereen had Feyenoord de 3 punten al gegeven maar na 90 minuten hadden ze wederom niet gewonnen. Dusja, je kunt de stand er bij pakken en zien dat het 5e hoger op de ranglijst staat dan het 7e. Maar dat zegt aanstaande zaterdag helemaal niks. Het blijft een wedstrijd die uniek is in zijn soort. Een derby op de Banthumse velden, dit is de 4e wedstrijd in de historie, in officieel verband dan wel te verstaan. Het 4e won een keer, het 6e won een keer, het 5e won een keer. Trekken we die lijn door zou je denken dan moet het 7e deze zaterdag aan het langste eind trekken, maar om nog maar eens een dooddoener uit de kast te trekken: 'Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie in de toekomst'. Waarvan akte. 

Waar er afgelopen zaterdag nog gebroederlijk werd gekegeld in de kelder van trotste hoofdsponsor van het 7e Veenlust. Zullen alle sociale aspecten deze week even opgeborgen worden in de ijskast. Naar wat ik begreep zijn er bij de familie Jans al voorzorgsmaatregelen genomen op deze strijd. Want Emiel (5e) & Arnoud (7e) kijken elkaar sinds het kegelen al niet meer aan, ze ontlopen elkaar vanaf dat ze thuis gekomen zijn. Eten apart & mogen om en om op de bank zitten tv kijken. Dit alles om de tegenstander niet wijzer te maken dan dat ze al zijn. Bij de familie Westenberg zal dit iets makkelijker zijn aangezien Luc (5e) zijn intrek heeft genomen op sportpark Moscou, wonend achter het voetbalveld. Hij heeft dan ook de taak van zijn leiders gekregen om het sportpark goed in de gaten te houden om te kijken of het 7e niet een extra trainingskamp gaat beleggen om optimaal voorbereid te zijn. 

Daarnaast zijn er ook nog de verschillende straten/buurten waar spelers van verschillende teams wonen. Zo hebben Emiel & Arne van het 7e sinds kort beide hun eigen plekje gevonden aan de Kerkweg en niet geheel toevallig achter het huis van Martin van het 5e. Is dit een nieuwe vorm van intimidatie? Niet geheel toevallig is zijn fiets afgelopen zaterdag ook nog ontvreemd op het sportpark, je zou haast denken spelers van het 7e? Maar het scheelt dat voetbal niet met een fiets gespeeld wordt dus deze is Martin dan ook niet nodig in het veld. 

Dat het 7e na afgelopen september flink baalde van het verlies en op zoek was naar een kwaliteitsimpuls is wel gebleken in de maanden daarna. De portemonnee werd flink getrokken en er werden verschillende transfers wereldkundig gemaakt na het 2-1 verlies. Wat heet, oud speler Michel Adams kon de lokroepen van Bert niet weerstaan en besloot zich weer aan te melden. Sven Derks volgde hem zeer snel en haalde de voetbalschoenen weer uit het vet. Vervolgens werd Frank Rengelink ook nog verleid met een inschrijving voor het 7e. En dan denk je houdt het dan op of is koopgekte het 7e helemaal naar de bol gestegen? Nou dat bleek, toen kort voor de winterstop oud 1e speler Mark de Bruin werd gepresenteerd als laatste aanwinst van Bert en de zijne. Gaan deze spelers het 7e voorzien van een kwaliteitsimpuls? 

Zal het genoeg zijn voor de 3 punten? Of trekt het 5e weer aan het langste eind? Of zal deze strijd in een gelijkspel eindigen? Als het net zo'n spektakel wordt als afgelopen zaterdag tussen AZ & Utrecht zal er zeer waarschijnlijk niemand om malen.

We gaan het zien aanstaande zaterdag op het hoofdveld. Omstreeks 14:30 uur zal Gerard Nijland voor het eerst deze middag op zijn fluit blazen en na twee keer driekwartier weten wij meer als hij rond 16:15 voor het laatst zal blazen. Daarna zullen de acteurs van deze derby zich zeer waarschijnlijk begeven naar de kantine om de wedstrijd eens grondig na te bespreken onder het genot van een heerlijk koud pilsje. 

Dus weet jij aanstaande zaterdag nog niet wat je doet? Omdat het eerste ook geen competitie verplichtingen heeft? Dan zou ik zeker eens een kijkje wagen op het hoofdveld om deze clash te aanschouwen. 

We zien jullie graag langs de lijn zaterdag!