Ruime overwinning voor dames 1

Op zaterdag 6 april stond er een spannende wedstrijd op het programma tussen dames 1 en dames 1 van Genemuiden. De dames van Bergentheim wisten een indrukwekkende overwinning te behalen door met 1-6 te winnen van hun tegenstanders.

De wedstrijd begon niet voortvarend voor de dames van Bergentheim. Al snel ontstond er een kans voor Genemuiden na een verkeerde terugspeelbal. Gelukkig wist keepster Kaylee haar team te redden door de bal uit het doel te houden. Na deze wat moeizame start kwamen de speelsters van Bergentheim steeds beter in hun spel. In de twintigste minuut van de wedstrijd viel het eerste doelpunt. Een prachtige voorzet van Lenthe Lozeman op Nicole Marsman resulteerde in een doelpunt, waardoor Bergentheim op een 0-1 voorsprong kwam. Kort daarna volgde een mooie voorzet van Esmee Pluim op Yvet de Leeuw, maar helaas bereikte deze het doel niet. De dames van SC Genemuiden lieten ook van zich horen en wisten het doel van Kaylee te bereiken. Echter, een doelpunt van Genemuiden werd afgekeurd wegens buitenspel, en even later kopte een speelster van Genemuiden de bal net over het doel. Bergentheim liet zich echter niet uit het veld slaan en wist de voorsprong te vergroten naar 0-2. Een mooie voorzet van Marleen Roelofs op Marion resulteerde in een doelpunt van Marion. Loraine Scholten kreeg een kans om de 0-3 te maken met een schot op een doel. Daarna gaf Loraine een voorzet op Lenthe, maar de keepster kon de bal uit het doel houden. Ook ging een bal van Marleen Roelofs op Loraine net naast het doel. Uiteindelijk lukte het Loraine om een mooie voorzet op Lenthe te geven, waardoor Lenthe de 0-3 kon maken. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

De tweede helft begonnen de dames van Bergentheim direct goed. Yvet wist binnen korte tijd twee keer te scoren, waarmee ze de stand op 0-4 en vervolgens op 0-5 bracht. Na enkele wissels aan de zijde van Bergentheim leek het team even de draad kwijt te raken; de precisie in de passes ontbrak, waardoor Genemuiden twee keer een één-op-één kans kreeg tegen keepster Kaylee.

Even later hadden toeschouwers het doelpunt van Genemuiden al geteld, maar Kaylee wist de bal drie keer op rij uit het doel te houden, waardoor een tegendoelpunt uitbleef. Het spel golfde op en neer, met kansen aan beide kanten. Nicole gaf een strakke voorzet op Yvet, maar haar kopbal ging net over. Ook Miranka Mepschen kreeg een schietkans, maar haar poging miste het doel. In de 67e minuut wist Genemuiden toch de eer te redden en de stand op 1-5 te brengen. Direct daarna kreeg Genemuiden opnieuw een grote kans, maar nadat de speelster Kaylee passeerde kon Marleen Roelofs de bal nog voor de lijn weg werken. Uiteindelijk kon Yvet nog een hattrick maken en werd het 1-6. Dit was ook de eindstand. Met deze overwinning behouden de dames van Bergentheim hun eerste plaats in de competitie. Nummer twee, ZAC Zwolle, staat nu op vijf punten achterstand. Volgende week staat er een spannende wedstrijd op het programma, aangezien beide ploegen elkaar treffen om 14.30 uur op sportpark Moscou. Kaylee en Yvet werden 'women of the match'.